Son Servera s’estalvia més de 100.000 euros en els primers cinc mesos de l’any gràcies al reciclatge

La taxa de fems ha abaixat 7 euros i seguirà a la baixa si es continua amb l’augment de la recollida selectiva
L’Ajuntament de Son Servera duu estalviats 115.359,42 euros de les taxes que s’han de pagar a l’empresa de tractament de residus TIRME per a la seva gestió des del període de l’1 de gener al 31 de maig.
Aquest estalvi és el corresponent a les 831 tones de residus que s’han reciclat al municipi i que, per tant, no s’han hagut de dur a l’empresa per ser incinerats.
Aquesta dada confirma la tendència a l’alça del municipi quant a reciclatge, que ha apujat un 2,6 % en comparació amb el mateix període de l’any passat.
Amb tot, des de l’Ajuntament són conscients que encara queda molta feina per fer per acomplir amb els requisits europeus per al 2020, que obliguen que el 50 % dels residus siguin reciclats.
Amb aquesta intenció i amb la de poder seguir abaixant la taxa d’aquest servei als ciutadans, l’Ajuntament seguirà treballant amb iniciatives per tal de potenciar la pràctica del reciclatge tant entre els residents com també a empreses, comerços, hotels o restaurants qui ja compten amb el programa ITR, un programa mediambiental que els permet estalviar fins al 35 % de la taxa de fems si fan una correcta gestió dels seus residus. Projectes que s’impulsen des de la Regidoria de Medi Ambient i premien aquests negocis amb importants bonificacions.
La taxa de fems que paguen els ciutadans, adreçada íntegrament a cobrir les quotes d’aquest servei, ha abaixat ja 7 euros en només dos anys, tot situant-se en els 66,41 euros en sòl urbà i 70,98 en rústic, i ja abaixa dels 100 euros a la zona costanera on es paga una taxa de 99,61 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.