La Banda de Música de Manacor va celebrar el 2on concert de la temporada a l’Auditori manacorí

Fantàstic i espectacular concert, el de la Banda de Música de Manacor, celebrat a l’Auditori de Manacor el dissabte dia 16 de juliol, i dedicat a les Bandes Sonores de les pel·lícules: Gladiator, The phantom of the opera, Pocahontas, Batman, Harry Potter, Mulan, Robin Hood Prince of thieves, The mask of Zorro, i Stars wars saga.

Per segona vegada, la banda va fer una entrada espectacular, la primera va ser el Pregó celebrat al Claustre a les passades Festes de Primavera.

Oscar, el percussionista, marcava la base del ritme amb els timbals, després s’afegiren els altres percussionistes i seguidament instrumentes en mà els músics entraren per famílies d’instruments, és a dir: trompetes, trombons, trompes, metalls, tubes, seguits de tota la família de saxos, clarinets baixos i fagots, clarinets, flautes, oboès, i finalment va sortir n’Aurora que ja tenia el contrabaix a l’escenari. Per cert, el contrabaix és un instrument que empasta molt bé amb la tuba, al igual que el clarinet baix i els dos fagots, per això segons els experts, la banda manacorina sona ben equilibrada.

El director Eduard Bernabéu, va escollir per obrir el concert Gladiator, de Hans Zimmer, amb arranjaments especials del músic i compositor Enric Pastor, present al concert. El concert pels músics era tot un repte, un concert llarg, dens i difícil. Vaig demanar als músics quines eren les obres més complicades, i tant pels metalls com per les fustes, tots coincidiren : Harry Potter, Star wars i el Fantasma de l’Òpera. La cantant valenciana Lirios Botella, va posar la veu a Pocahontas (colores al viento) i Mulan (mi reflejo), i al final de la seva gran actuació la banda li va fer entrega d’un ram de flors. Tot i que ja havia anunciat als mitjans de comunicació que s’esperaven sorpreses al concert, l’Associació d’Amics de la Ciència Ficció van esser els encarregats de dur-les a terme. Al tema Harry Potter va comparèixer un mag al escenari que es va passejar uns moments entre els músics. La segona sorpresa va ser quan la banda tocava La mascara del Zorro, ja que el Zorro va sortir a l’escenari i després de cercar una estona va escollir a una jova component de la banda i li va fer entrega d’uns clavells. I finalment al darrer tema, els personatges d’Star Wars aplegaren al director Edu, que el van treure uns segons de l´escenari i li van canviar la batuta per una espada que era més llarga que el director; finalment el tornaren a l’escenari i sortiren tots els personatges a escena mentre la banda interpretava de manera magistral el tema musical de la pel·lícula.

Acabat el concert es va muntar a l’entrada un fotocall, on el públic i músics es fotografiaren amb els actors de l’Associació d’Amics de la Ciència Ficció.

Resumint, una passada de concert on la Banda de Música de Manacor i el seu director Eduard Bernabéu, van arriscar molt amb un concert espectacular, on tots i cada un dels fantàstics músics de la banda manacorina aconseguixen que cada concert sigui un espectacle diferent, com diu el seu director: «La banda ha arribat a un punt que no es pot aturar de innovar. La gent està avesada a que cada concert sigui un espectacle diferent, la banda no pot badar, tenim que almenys que fer-ho igual, o millorar-ho, i això clar, augmentà la dificultat. Però com tenim bon ambient, i estam per la llavor, el dia 3 de novembre, tenim el proper concert i encara serà més potent que aquest, jo tocaré de solista el primer concert per a clarinet i banda simfònica d’Oscar Navarro, a més d’altres temes que la banda anirà preparant. I per al concert de Nadal encara volem arribar més enllà tocarà Andreu Riera el piano, i farem «Rhapsody in Blue», serà un bon final d’any”.
La més cordial felicitació a tots i cada un dels músics de la Banda de Música de Manacor i al seu director, pel seu esforç i treball durant tot l’any i de manera especial per l’evolució constant de la banda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.