“Enfocam el projecte amb jugadors d’aquí, del poble”

Vos presentam l’entrevista que hem fet a Jaume Soler Barbot, el nou i flamant president del Cardassar. Jove, sí, però ple d’il·lusió, ha agafat un vaixell enfonsat i de rumb perdut (feia temps que l’equip no s’enfonsava fins a la Regional), institucionalment en crisi i amb un futur incert. Però en Jaume s’ha armat de valor  i té un projecte per dur el vaixell a bon port. Ho aconseguirà? No ho sabem encara, però de ganes no n’hi falten.

Informem-nos de com presenta el seu projecte:

1. Jaumet, entre tu i jo, ets conscient d’on t’has ficat?

Igual són ses paraules que més m’han repetit durant aquest darrer mes juntament amb les típiques expressions de “estàs sonat!” o similars… però si, tots els integrants de la junta directiva som conscients del càrrec i de la posició que hem adoptat, encara que per alguns és com un nou món a descobrir.

2.Què t’ha aportat a donar aquesta important passa? 

Doncs jo diria que la gran la il·lusió que tenen els integrants més veterans de la junta directiva. És delicat que les persones locals amb més iniciativa per a dirigir el C.E. Cardassar siguin d’una franja d’edat tan elevada, és un fet que fa què pensar. Cal dir que ells ja tenien un projecte mig encaminat, només necessitaven un poc de sàvia nova, un poc d’evolució tecnològica per tal d’acabar d’enllestir el seu model de club.

3. Ens presentes els teus companys d’aventures i la tasca que tendran assignada a la directiva? 

Per una banda tenim els dos vicepresidents, el Sr. Gabriel Servera Soler i en Sr. Josep Fuster Aguiló. Com a Secretari en Tomàs Amer Estarelles, i com a tresorer en Pedro Duran García. Per altra banda, els vocals són el Sr. Pere Femenies Umbert i el Sr. Ignasi Umbert i Roig, i jo mateix que he agafat la presidència. Cal dir que les tasques es fan en equip i en consonància amb la idea de totes les persones que formen la directiva.

Part de la directiva que acompanya en Jaume en aquesta nova etapa.

4. Què creus que pot aportar la teva directiva de nou? Quins seran els puntals del projecte?

L’objectiu o la idea global del club és dotar els joves d’una formació futbolística i humana d’alta qualitat, en un entorn competitiu que ens permetrà créixer en l’àmbit futbolístic, físic i personal perquè puguin desenvolupar el seu màxim potencial en els distints àmbits personals i professionals. D’altra banda també volem reestructurar la imatge del club, millorar les infraestructures, elaborar noves vies institucionals i establir una nova organització esportiva per tornar a ser competitius en tots els nivells.

5. No és indicatiu que cap altra candidatura se presentàs per dirigir el club? Què té el Cardassar que darrerament estira tan poc?

Sí, sense cap dubte, i com he comentat a la segona pregunta crec que és un tema delicat. No acabam d’entendre els motius d’aquesta falta d’il·lusió o, com diuen molts, falta de temps. Sigui com sigui no és un tema que ens preocupi, pensam que tenim el suport del poble per tirar endavant amb aquest nou projecte i agraïm a la directiva anterior per l’esforç que va realitzar durant aquests darrers anys, així com el suport que ens ha donat aquest dia l’expresident del Club.

6. Pel que fa al projecte esportiu… com l’enfocau? Primau ascendir fitxant jugadors de fora o millor jugadors d’aquí i que sorgeixi el que sorgeixi? 

Tal com dius Pau enfocam el projecte amb jugadors d’aquí, del poble. La majoria dels jugadors que tenim en la plantilla del primer equip són jugadors de club, propis del municipi llorencí, encara que també tendrem algunes cares noves i algunes que tornen al municipi després d’uns anys d’haver jugat a fora. Amb el primer equip projecte ambiciós, la idea és tornar a Preferent aquest mateix any i tornar a gaudir del C.E Cardassar tots junts com a poble. Per altra banda, a nivell del futbol base cal que aprenguin els distints valors de l’esport, tant en l’àmbit personal com professional, i fer de l’esport un element lúdic que els permeti millorar en tots els àmbits de la seva vida.

7. El primer de tot és trobar un capità de la nau. Ja teniu entrenador? Quin perfil té o hauria de tenir? 

Si, podem dir que ja tenim entrenador, encara que hauràs d’esperar uns dies per saber la seva identitat. Cal que sigui una persona implicada amb el projecte, que gaudeixi d’entrenar i tengui capacitat de treball en grup, així com atenció amb els jugadors, dinàmic, organitzat i amb gran capacitat d’observació; bàsicament diria que l’hem trobat i n’estam encantats.

8. I les altes i les baixes com les tenim? Ens en pots dir alguna cosa?

A finals de juny és difícil parlar d’aquestes coses, molts de jugadors tenen detalls per parlar amb altres clubs i preferim no descobrir noms fins que no ho tenguin ben decidit. Només podem afirmar que es construeix un bon equip amb una base local i amb un entrenador ideal e que hem volgut construir.

9. La conjuntura no ajuda gaire a l’hora de formar un equip de garanties. Actualment estam rodejats de pobles que juguen a categories més atractives que 1a Regional, com ara el Petra, Badia, Serverí o Inter Manacor. Així no serà difícil que venguin jugadors interessants?  

No, no, de cap manera, tenim un equip de garanties, un gran equip. Al final estam parlant d’un esport competitiu on es premia el projecte d’alta qualitat com a club, i nosaltres el tenim. Pensam que hem de cercar trets diferents d’altres municipis, distintes maneres de motivar els jugadors, innovació esportiva de qualitat …  amb això estam treballant.

10. Per acabar Jaume, i sigues sincer, què te va dir ton pare, Jordi Barbot, veterà del club  tant d’entrenador com de futbolista, quan li comunicares la teva intenció de presidir el Cardassar? 

 Ja ja ja… Jo a mon pare no li vaig comunicar cap “intenció” de presidir el Cardassar; jo, quan m’ho va demanar, li vaig afirmar que seria el president del Cardassar… i per saber el que em va contestar podríem tornar a la primera resposta de l’entrevista.

En Jaume Barbot, el nou presi,

Un pensament a ““Enfocam el projecte amb jugadors d’aquí, del poble”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.