Sant Llorenç des Cardassar s’uneix al pla integral d’Ecovidrio per a incrementar el reciclat de vidre a l’estiu

  • Més de 100 establiments hotelersde Sant Llorenç desCardassar participaran en la campanya ‘Pren nota, recicla vidre’
  • La col·laboració de l’hostaleria, que genera quasi el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús, és clau per a incrementar la taxa de reciclat
  • Ecovidriorealitzarà més de 300 visites d’informació i sensibilització als professionals hotelers i en col·laboració amb l’Ajuntament s’instal·laran més de 20 contenidors especials amb motiu de la campanya per a facilitar el reciclatge d’envasos de vidre.
  • Per al 90% dels balears la neteja és el principal factor per a triar una platja, segons l’estudi “Nous hàbits en la platja i sostenibilitat a l’estiu” d’Ecovidrio

L’estiu és una època fonamental per a incrementar el reciclatge d’envasos de vidre. L’impacte del turisme i l’augment poblacional, així com l’increment del consum en el sector hoteler, comporten que al llarg d’aquest període es recicli aproximadament el 30% dels residus d’envasos de vidre de tot l’any. A més, la col·laboració del sector és clau, ja que genera quasi el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús.

Pren nota, recicla vidre’: una iniciativa per l’hostaleria sostenible

La campanya ‘Pren nota, recicla vidre’ s’aproparà a més de 100 establiments hotelers de la línia de platja de Sant Llorenç desCardassar. Amb l’objectiu de mobilitzar als professionals d’aquest sector, Ecovidriorealitzarà més de 300 visites d’informació i sensibilització durant el període estival. A més, s’instal·laran més de 20 contenidors especials amb motiu de la campanya i es lliuraran més de 100 poals per a facilitar el transport dels residus d’envasos de vidre i el seu posterior reciclatge.

Els establiments adherits a la iniciativa competiran durant l’estiu i podran seguir la seva posició en el rànquing a través de la web www.tomanotareciclavidrio.es. Els locals més compromesos amb el reciclatge d’envasos de vidre i que aconsegueixin major puntuació, rebran com a premi una classe magistral amb Quique Dacosta, xef reconegut amb tres Estels Michelín.

Estudi “Nous hàbits dels balears en la platja i sostenibilitat a l’estiu”

Conscients que la cura pel medi ambient és un factor que guanya posicions en els hàbits ciutadans, Ecovidrio ha realitzat un estudi per a analitzar la preocupació dels balears per la sostenibilitat i les seves preferències a l’hora de gaudir dels plans estivals.

L’enquesta desvela que per a més del 90% dels balears, l’absència de residus en l’aigua i en l’arena és el factor determinant per a anar a la platja. El nivell d’ocupació és la segona característica més important per al 78,7% dels ciutadans, la qualitat de l’arena és el tercer atribut per al 46%, seguit del nivell de la seguretat i l’equip de salvament per al 43,6% dels balears.

En relació amb els icònics quiosquets de platja, el respecte pel medi ambient -correcte reciclatge de residus, ús responsable de recursos, integració amb l’entorn, etc.- és el segon aspecte més valorat pels ciutadans, per darrere de la higiene de l’establiment i per davant dels bons preus.

A l’hora d’esmorzar en un quiosquet, al 27,4% dels balears els agrada menjar paella; el 19,7%, prefereixen les tapes; i el 14,1% prefereix el peix o marisc, entre altres alternatives.

Quant als hàbits, el 54,2% dels balears prefereix anar a la platja al llarg de la vesprada. De mitjana, més de la meitat (el 50,3%) pansa entre 2 i 4 hores. Durant aquest temps, prendre el sol i nadar encapçalen les activitats preferides per balears, seguides de la lectura i la pràctica d’activitats com el bussejo.

A més, la platja és un per a gaudir en companyia. Segons aquest estudi, el 53,5% de les persones van a la platja amb la família; el 29,2% amb la seva parella i el 12,3% ho fan amb els seus amics.

Dades de reciclat de vidre a Sant Llorenç des Cardassar

Segons les últimes dades relatives a 2017, els ciutadans de Sant Llorenç des Cardassar van reciclar un total de 796.735 quilograms de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant recicli de mitjana 95,7 kg.

Respecte a la taxa de contenerizació, Sant Llorenç des Cardassar se situa amb una mitjana aproximada de 64 habitants per contenidor, explicat en l’actualitat amb més de 130 contenidors per als residus d’envasos de vidre instal·lats en tot el municipi.

20 anys reciclant envasos de vidre

Els orígens del reciclatge d’envasos de vidre es remunten a la dècada dels 80 amb l’arribada dels primers contenidors a Madrid i Barcelona en 1982. Després de l’aprovació de l’Envasos i Residus d’Envasos en 1997 i l’arrencada de les operacions en 1998, Ecovidrio es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclat que garanteix un servei públic, professional i al que tenen accés tots els ciutadans. El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible d’acord als principis d’economia circular.

Balears va signar l’autorització per a les operacions de Ecovidrio al juny de 1998. En aquestes dues dècades de col·laboració públic-privada, el quilogram per habitant de residus d’envasos arreplegats en la regió s’ha multiplicat per més de tres fins a aconseguir els 38,8kg/hab que es reciclen actualment.

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat de residus d’envasos de vidre. 8.000 companyies envasadoras fan possible, amb la seua aportació a través del punt verd, el sistema de reciclat.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada