Publicada l’ordenança de tinença d’animals

El BOIB d’avui publica l’aprovació definitiva de modificació de l’Ordenança municipal que regula la tinença d’animals a l’entorn humà, siguin domèstics, domesticats o salvatges en captivitat al terme municipal de Sant Llorenç des Cardassar.

Podem destacar alguns aspectes:

  1. S’autoritza la tinença d’animals domèstics als domicilis particulars sempre que les circumstàncies de l’allotjament en l’aspecte higiènic ho permetin i que no es produesqui cap situació de perill o incomoditat per al veïnat o altres persones en general, o per al propi animal, que no siguin les derivades de la seva mateixa naturalesa.

 1. Les persones propietàries o posseïdores d’animals de companyia estan obligades a identificar-los amb un xip i comunicar els canvis de titularitat i a proveïr-se de la tarjeta sanitària quan l’animal compleixi els tres mesos d’edat. Cada persona només podrà posseir un màxim de sis cans. A cada habitatge, finca o establiment situat a l’interior dels nuclis urbans o a menys de 500 metres dels mateixos no es permetrà tenir més de tres cans.
 2. Resta prohibida la circulació per les vies públiques d’aquells cans que no vagin acompanyats i conduïts mitjançant cadena, corretja o cordó resistent. Aniran provists de morrió quan el temperament de l’animal ho aconselli, i sota la responsabilitat de la persona propietària o posseïdora.
 3. Queda prohibit deixar deposicions fecals dels cans a les vies públiques, a les voravies, als passejos, als jardins i, en general, a qualsevol lloc destinat al trànsit de vianants. Les persones propietàries o posseïdores dels animals són responsables de l’eliminació d’aquestes deposicions.
 4. Resta expressament prohibida l’entrada d’animals a tota classe de locals destinats a la distribució, fabricació, venda, emmagatzematge, transport o manipulació d’aliments, amb les excepcions que pugui marcar la normativa vigent.
  Les persones propietàries d’hotels, pensions, bars, restaurants, cafeteries i similars, podran prohibir, al seu criteri, l’entrada i permanència d’animals als seus establiments, assenyalant visiblement a l’entrada tal prohibició.
 5. Resta expressament prohibida l’entrada d’animals a locals d’espectacles públics, esportius i culturals, així com a les piscines públiques.
  L’accés dels animals a les platges està prohibit des del dia 1 d’abril fins el 15 de novembre, ambdós inclosos.

 

A continuació teniu la normativa:

BOIB 

 

5 comentaris a “Publicada l’ordenança de tinença d’animals

 1. De totes aquestes prohibicions
  cap d’elles es complirà
  ni la de les platges ni la del cagar
  si als propietaris no els hi apliquen sancions

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +2 (de 6 vots)
 2. A la costa arbres tallats
  bèsties arreu damunt l’arena
  Sant Llorenç tot concagat
  sense multa la llei és nul·la

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 5 vots)
 3. Tot plegat molt abstracte. Dependrå de la voluntat de cada ajuntament q se complesqui. Per ex punt a fiu “q no produesqui molesties als veinats”. Un ca que lladra per la nit es considera moledtia? Pq si és aixi faran net.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +2 (de 4 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada