Sa cuina de n’Antònia, capítol 20.

Hola a tots! Aquesta setmana seguim amb receptes estiuenques amb dues receptes completament veganes.

 

 

TOMÀTIGUES FARCIDES

Ingredients: 

  • 3 tomàtigues grosses
  • Una branca de julivert picat
  • ½ pebre groc picat
  • ½ pebre vermell picat
  • ½ pebre verd picat
  • 3 xampinyons picats
  • 1 ceba picada
  • 2 alls picats
  • Pa ratllat
  • Sal, oli i pebre bo

Preparació:

Talla les tomàtigues per la mitat, buida-les i trosseja la polpa. Posa una pella al foc amb un poc d’oli, afegeix-hi la ceba i l’all i sofregeix-ho fins que la ceba quedi transparent. Afegeix-hi i sofregeix els pebres, els xampinyons i el julivert. Afegeix el pebre bo segons el teu gust i després, les tomàtigues. Quan vegis que aquestes estiguin fetes, retira la pella del foc.

Farceix les mitges tomàtigues i posa pa ratllat per damunt. Encalenteix el forn a 200⁰C i baixa-ho a 180⁰C quan hi fiquis les tomàtigues. Cou uns 15 minuts i gratina 5 minuts més.  Capítol 20, salat

PASTISSETS DE MELICOTÓ

Per a 6 unitats:

Ingredients per la base:

  • ½ tassa de flocs de civada torrats
  • 8 dàtils
  • 1 culleradeta de canyella o de vainilla

Preparació:

Tritura tots els ingredients i amb les mans humides farceix els motllos. Guarda’ls a la gelera.

Ingredients pel farcit:

  • 250 g d’anacards
  • 1 tassa de llet vegetal (ametlla, arròs…)
  • 1 culleradeta i mitja d’estèvia
  • 1 culleradeta de panela
  • 1 culleradeta d’Agar Agar
  • 2 melicotons trossejats
  • 1 melicotó per decorar

Preparació:

Fica els anacards en aigua tèbia durant 30 minuts, cola’ls i fica’ls dins una batedora. Afegeix-hi la llet, la panela, l’estèvia, l’Agar Agar i els melicotons trossejats. Bat-ho fins que quedi una crema, encalenteix la mescla dins un perol a foc mitjà sense deixar de remoure i retira-ho del foc quan comenci a bullir. Quan sigui freda, farceix els motllos i decora’ls amb trossos de melicotó. Deixa’ls a la gelera un mínim de 8 hores. També els pots congelar si vols. Capítol 20, dolç

Deixa un comentari