Sa cuina de n’Antònia, capítol 21

Hola a tots! Aquest setmana us present un pastís d’estiu i uns borratxos ben dolcets. Us dic adeu fins dia 10 de setembre. Moltes gràcies per llegir-me!

 

PASTÍS D’ESTIU

 

No hi ha quantitats per aquest pastís, és un poc a ull segons la mida.

Ingredients:

  • Pa de motllo rectangular
  • Lletuga romana tallada en juliana molt fina
  • Pastanaga tallada en tires fines
  • Pebre verd tallat en rodanxes fines
  • Tonyina natural
  • Espàrrecs tallats per la mitat
  • Ou bullit tallat en rodanxes
  • Maionesa amb tomàtiga triturada
  • Maionesa amb alvocat

Decoració:

  • Cogombre tallat en rodanxes
  • Olives sense os tallades per la mitat

Preparació:

En primer lloc, bat la mitat de la maionesa amb una tomàtiga i l’altre mitat amb un alvocat.

Posa enciam, pebre i pastanaga damunt una llesca de pa. Unta amb maionesa de tomàtiga una cara d’una altra llesca i col·loca-la per aquesta cara a damunt de l’anterior llesca. Unta l’altra cara amb maionesa d’alvocat i posa-hi damunt enciam, tonyina i espàrrecs. Unta una altra llesca amb maionesa de tomàtiga i fica-la damunt l’anterior. Unta l’altra cara amb maionesa d’alvocat i posa-hi enciam, ou i pastanaga. Unta un altra llesca amb maionesa de tomàtiga i posa-la damunt l’anterior. Unta l’altra cara amb maionesa d’alvocat i posa-hi damunt tonyina i pebre. Tanca amb una altra llesca i unta per damunt i els quatre costats amb la maionesa que més t’agradi. Decora amb cogombre i olives. Deixa-ho reposar a la gelera i menja-ho ben fresquet!

Capítol 21, salat

BORRATXETS

PLANXA GENOVESA

Ingredients:

  • 4 ous a temperatura ambient
  • 120 g de sucre
  • 120 g de farina
  • Una pisca de sal
  • Essència de vainilla (opcional)

Preparació:

En primer lloc, encalenteix el forn a 170⁰C almenys 20 minuts abans de fornejar. Bat els ous, el sucre i la vainilla fins que la mescla quedi blanquinosa i hagi triplicat la seva mida. Afegeix la farina en 2 o 3 vegades i ves integrant-la amb moviments suaus. Fica dins una placa de forn i cou-la 15-18 minuts.

ALMÍVAR BORRATXO

Ingredients:

  • 200 g de sucre
  • 150 ml d’aigua
  • 150 ml de ron o Brandy

Preparació:

Introdueix tots els ingredients dins un perol i fes que bullin 2 minuts. Deixa-ho refredar.

Si n’han de menjar nins és millor que ho deixis bullir 6 minuts per tal que s’evapori l’alcohol.

CREMA DE GEMES

Preparació dels borratxets:

Talla la planxa genovesa en quadrats de la mida que vulguis i xopa’ls amb l’almívar. Estén la crema de gemes per damunt de cada un i posa-hi un poc de sucre. Crema-ho amb un cremador de gas o amb una planxa de cremar molt calent. Deixa’ls refredar a la gelera un mínim de 2 hores.

Capítol 21, dolç

Deixa un comentari