Conferència d’Antoni Riera Melis

El dia 3 d’agost, a les 20.30, a l’Espai36, el Dr. Antoni Riera Melis presentarà el seu darrer llibre: “Els cereals i el pa en els països de llengua catalana a la baixa edat mitjana”, en un acte organitzat per Card.cat amb la col·laboració de l’Obra Cultural Balear i l’Ajuntament de Sant Llorenç.

El llibre consta de 13 capítols: Els cereals a l’edat mitjana; la renovació feudal a Catalunya; els sementers del gra; els camins i els mercats del gra; el molí; la fleca i el forn; les crisis i els redreços de la baixa edat mitjana; la producció de cereals; la distribució del gra; el mòlta; la panificació; la fiscalitat del gra, la farina i el pa; i el consum de pa i d’altres derivats dels cereals a la baixa edat mitjana.

Parla de com “el gra es va esdevenir la clau de volta de l’economia rural i es va convertir en el centre de la dieta dels estaments populars” i de com els poderosos “es reservaren el monopoli del molí i el forn per refermar el control sobre la resta de la societat”, o sigui, que va esser un factor de “feudalització”.

Amb aquest acte, Card.cat continua amb les conferències impartides per llorencins, que iniciàrem amb la del doctor en Biologia Jeroni Galmés sobre “Agricultura ecològica i transgènics: una visió des del consens científic”.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada