L’equip de “Batalla de Mallorca” intervé a la zona de Sant Llorenç i Son Servera

L’equip de voluntaris de Batalla de Mallorca s’ha desplaçat fins Sant Llorenç des Cardassar i Son Servera per tal de seguir amb el projecte “Espais de la batalla de Mallorca 2017-2022”.El projecte, que s’inicià l’any passat, té l’objectiu d’investigar, localitzar, identificar i protegir els espais i restes materials i arqueològiques del Desembarcament de Bayo a Mallorca l’any 1936.

Per això, l’equip transversal –format per catorze voluntaris de diferents universitats (Universitat de les Illes Balears, Centre d’Ensenyament Superior Alberta Giménez, Universitat Pompeu Fabra i Universitat de Barcelona) i entre els quals es troben historiadors, arqueòlegs i periodistes de les Illes Balears i Catalunya– treballen des del diumenge 29 de juliol i fins al diumenge 5 d’agost, prospectant la zona de Sant Llorenç des Cardassar –concretament al nucli poblacional de Son Carrió– i Son Servera. Al capdavant de l’equip, s’hi troben Manuel Aguilera Povedano i Gonzalo Berger Mulattieri, els directors del projecte.

Part de l’equip de Batalla de Mallorca el 2018 a la plaça de Son Servera: Pere, Elisabeth, Maria Antònia, Marc, Marina, Alejandra, Jordi. Abaix: Manuel, Gonzalo i Toni.

Aquest any, l’equip duu a terme la Campanya 1, la qual està resultant molt satisfactòria. Trinxeres, pous de tirador, parapets, búnquers, casquets de bales, metralla, llaunes, etc. són els protagonistes de les prospeccions. La seva activitat, però, es complementa amb treball de laboratori i arxiu, així com també de memòria oral a través de nombroses entrevistes personals.

Prospeccions i treball de laboratori d’alguns dels membres de l’equip

Des de Batalla de Mallorca manifesten la seva voluntat per posar en valor el patrimoni històric, especialment dels dos municipis més afectats (Sant Llorenç des Cardassar i Son Servera) i per recuperar la memòria d’uns fets transcendentals en la història de l’Europa del segle XX, a través de la documentació i protecció dels vestigis arqueològics d’inicis de la Guerra Civil a Mallorca.

A més, animen a tots aquells que vulguin ajudar en la investigació a contactar amb ells a través de la seva web www.batallademallorca.com.

Treball de camp d’algus dels membres de l’equip

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada