La fotografia; protagonista de les exposicions culturals de les festes patronals

Des del 7 d’agost i fins al 15, l’Espai 36 acull dues exposicions fotogràfiques que es poden visitar de forma gratuïta; Natura d’Ignasi Fotògraf i Pols i Asfalt de Yasmina G.Garabato

Ignasi i Yasmina són els autors de les dues exposicions fotogràfiques que aquest any romandran obertes durant les Festes Patronals del municipi a l’Espai 36. Dues mostres completament diferents que ofereixen al visitant un viatge a través de les imatges.

Ignasi Fotògraf ha estat més de 3 anys per a aconseguir la foto perfecta. Però al final, la seva exposició, Natura, no defrauda. 26 fotografies, la majoria realitzades al Parc Natural de l’Albufera, i que reflecteixen les principals espècies d’aus que visiten la nostra illa de forma totalment natural.

«Totes les fotos que s’exposen són fetes en situació natural; és a dir, vaig allà i espero fins que es dóna la situació, dies aconsegueixes una foto perfecta, i d’altres no en fas cap». I això és la màgia de la seva fotografia.

«Al principi em costava molt, a poc a poc, vas millorant la intuïció i comences a conèixer els millors moments i els millors dies»; explica el fotògraf. La dificultat d’aconseguir aquestes fotografies és que la presència humana molesta a aquestes espècies, que cerquen la soledat de la natura per a realitzar les accions més quotidianes. «Vaig haver de comprar objectius nous i cada vegada més precisos, havia d’estar enfora però alhora a prop»; explica n’Ignasi. L’exposició compta amb quatre fotografies que han format part de la Ruta 66, una exposició itinerant que s’ha fet per tota l’Illa. «Em va fer molta il·lusió poder participar en una exposició al meu poble, immediatament vaig dir que sí, però va ser difícil seleccionar d’entre 1.000 fotografies les 26 millors. Convido a tothom a visitar-la, a valorar-la i a descobrir un apassionant món; el de les aus i la natura». Per a l’artista l’adrenalina d’aconseguir una fotografia bona després de molt de temps d’espera és la recompensa a la feina; una feina que no canviaria per res. «Cada foto és una memòria; no només és la foto sinó tot el que hi ha abans i després d’ella». Ignasi Fotògraf fa més de vint anys que exerceix la professió i és propietari d’una tenda de fotografia a Sant Llorenç.

I de la natura de la nostra illa a la sud-Àfrica més autèntica. Yasmina G. Garabato ens apropa als townships; barriades marginals creades durant l’apartheid on l’autora va quedar fascinada per la dualitat que es mostra; una manera de pensar i aspiracions occidentals es mesclen amb les pràctiques més ancestrals: rituals i sacrificis són el dia a dia del poble.

Yasmina va visitar el país amb una ONG que anava a construir una escola nova. Ella, com a part de l’equip media i de documentació va començar a conèixer als habitants d’allà amb qui va establir relacions d’amistat i que la van impulsar a realitzar aquestes fotografies. «Vaig realitzar una estança de dos mesos i mig ara farà un any. Hi vaig anar amb la ONG UNCEDO i allà vam treballar amb col·laboració amb una altra organització d’arquitectes francesos, SAGA, fou una experiència per repetir i de la que vaig aprendre molt.»

23 imatges són el resum de la seva estança. «És com a mínim impactant veure la polaritat total que es dóna a aquests llocs; la modernitat i la tradició més ancestrals van de la mà.» «Els contrastos són el dia a dia allà i això és el que he volgut reflectir en aquesta exposició»; explica l’artista.

Una exposició que s’inaugura per primera vegada. «No s’ha exposat mai però després de l’experiència m’agradaria poder dur-la també a altres sales d’arreu de l’Illa o Barcelona»; explica Yasmina. Yasmina és càmera des de fa més de deu anys i ha treballat com a tal per a programes de temàtica social, publicitat i vídeo corporatiu.

Dues exposicions que són una visita obligada a l’Espai 36.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.