Èxit de «Crossover Opera Pop», del duet Voicello a l’Església Nova de Son Servera

El dijous 6 de setembre va tenir lloc a Son Servera el concert que havien de fer a les passades Festes de Sant Joan el duet Voicello, dijous s’intuïa que podria tornar ploure però finalment els àngels de l’Església Nova varen decidir que es pogués fer l’esperat concert.
Sens dubte l’espera va valer la pena, ja que els nombrosos espectadors que van omplir per complet l’Església Nova van gaudir d’una nit màgica i un concert espectacular, únic, i especial.

Va ser sens dubte la millor actuació de la gira de «Crossorver Opera Pop» que Vociello ha fet aquest estiu per diferents pobles de les Illes Balears, i la darrera d’aquest estiu.Des del primer moment s’entregaren al públic i heu donaren tot damunt l’escenari. Començà el concert amb una posada en escena espectacular fruit de l’experiència i el treball que han fet amb la directora d’escena Bel Maria Perdigón. Per na Carme el vestuari és tan important com la resta del concert i per això abans de cada concert el prepara meticulosament amb l’ajuda de la seva modista i mare Marga Siquier. Durant l’actuació va lluir tres vestits diferents. El vestuari d’en Biel i en Miquel, el bateria que els va acompanyar a l’actuació va ser aportant un toc italià d’uns tirants de color negre a conjunt dels pantalons. Començaren la seva actuació amb: Cançao do mar d’arrels un fado portuguès adaptat per en Gabriel Fiol, Isdra composició original d’en Biel, Lascia ch’io pianga de George Friedrich Händel, Preludi de la I Suite de Johan Sebastian Bach, La dama de Mallorca popular mallorquiana, Summertime de George Ceshiwn, You Raise Me Up de Rolf Lovland, Cartes d’amor i vi de Miquel Brunet dels Valldemossa, Aina composició original de Biel Fiol, Vou verí Vou popular mallorquina, Le Barcarolle, Belle Nuit de Jacques Offenbach, i El fastama de la Opera d’Andrew Lloyd Webber. Amb la peça Aina, en Biel aprofità per explicar al públic el funcionament de la pedalera de llops que utilitza de manera innovadora a les actuacions.A n’aquest concert els va acompanyar a algunes peces al piano na Marina Fiol, i a la bateria Miquel Marquès.
Voicello amb el seu espectacle «Crossover Opera Pop» combina molt bé el violoncell especial de Gabriel Fiol, amb la veu de Carme Garí. Na Carme té una formació de cant líric, amb una tècnica on impostà la veu i obté un registre més agut i potent de la veu, ideal per interpretar opera. Cada cantant té una veu diferent, sigui per la constitució corporal o de les cordes vocals. En el cas de na Carme, té unes cordes vocals especials. Això fa que tengui una veu lleugera, amb timbre de veu dolça i suau que és ideal per anar canviant de registre vocal. Se la veu molt a gust cantant el registre líric ja que fa anys que si dedica, però a la vegada gràcies al seu tipus de veu se la veu molt segura interpretant el nou registre pop. A cantar sense impostar la veu, va començar els darrers anys per preparar el repertori Crossover, amb el concerts ha agafat una confiança i soltesa de la nova tècnica de la veu que està utilitzant i que es reflexa a les actuacions del duet.
Per a la darrera cançó del concert en Gabriel va utilitzar el violoncel elèctric de 5 cordes. El violoncel és un instrument que té quatre cordes. Per a la darrera cançó del concert va fer servir un violoncel elèctric que té cinc cordes, és a dir, té les quatre mateixes cordes del violoncel i una corda més aguda que recorda al so del violí.
És un moment molt especial del concert, ja que visualment l’instrument és rompedor en imatge, aporta un toc molt modern a tot l’espectacle i un punt una mica més roquer, ideal per la cançó del Fantasma de l’òpera i per al final de concert, que va sorprendre el públic assistent al concert que va demanar un bis.El silenci a l’Església Nova, plena de gom a gom, era impressionant durant tota l’actuació de Voicello. Al públic li va encantar veure coses innovadores damunt l’escenari, que unit als espectaculars canvis de llum de l’equip de tècnics de l’Església Nova aportaren un plus especial al concert. Va ser una fantàstica actuació per a recordar.
Els propers mesos Voicello es dedicaran a preparar el nou projecte «Voicello amb el Cor», on actuaran amb diferents corals. Dins el mes de novembre tenen previst actuar per primera vegada a la Sala Albert Camús de Sant Lluís (Menorca).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.