L’ONG Llevant en Marxa recaptà 42.000€ a la subhasta i sopar a benefici d’Etiòpia

El passat dissabte dia 8 de setembre es va celebrar al Club Nàutic de Porto Cristo el Sopar-Subhasta d’Art a Benefici de la Infància d’Etiòpia. El president de Llevant en Marxa, Antoni Mesquida, voluntaris i col·laboradors reberen als incondicionals i nombrosos assistents a la subhasta i sopar que un any més va ser servit per la família Català que regenten el menjador de La Salle. Enguany, degut a la inseguretat del temps la majoria de taules es muntaren al saló principal del Club Nàutic, però va restar insuficient i dues taulades i les taules del bufet es muntaren a la terrassa.
Després del sopar els voluntaris i col·laboradors anaven mostrant les obres exposades per a la subhasta, enguany es subhastaren obres de: Joan Riera Ferrari, Anibal Cadamuro, Julia Ramis, Baldovino, Cristina Escape, Antonio Fernández Molina, Sergio Barnils, Maria Vich, Pascual de Cabo, Joan March, Trinitat Huertas, Andrés Minocci, Eliott, Trujillo, Miquel Brunet, Llorenç Ginard, Campano, Pep Coll, Casanoves, Mario Pasqualotto, Agustí Torres, Miquel Barceló, Damià Jaume, Mariano Mayol, Longino, Joan Roig, Stephan Gnad, Monique Girard, Maria Vich, Serafí Sard, Ñaco Fabré, Ismael Berkane, Luís Maraver, i una escultura de Pedro Flores.
Més de 330 persones van participar en la subhasta. Abans de començar el periodista i crític d’art Pep Bauza, va dirigir unes paraules als assistents motivant i convidant a la generositat per una finalitat tan edificant, va dir com és la que està realitzant Llevant en Marxa. Destacà la valuosa col·lecció de pintures i obres d’art de diferents pintors que sortiren a subhasta.
Seguidament el president de Llevant en Marxa, Antoni Mesquida, va agrair als assistents el suport i les ajudes econòmiques, així com a tots els pintors i les seves famílies que cedeixen les seves obres per a la subhasta, recordant que enguany van destinades a projectes solidaris a Etiòpia, pels treballs de manteniment i construcció de dipòsits per emmagatzemar aigua, entre molts altres projectes que mostraren en un vídeo il·lustratiu.
Començà la subhasta on un equip de voluntaris i col·laboradors anaven mostrant les obres exposades, i el president anava explicant de qui era cada obra. Na Cati Veny, va ser un any més l’ànima de la subhasta, micro en mà anava picant als pujadors i aconseguia amb la seva simpatía animar els licitadors i picar-los entre ells aconseguint treure el màxim a cada licitació. En la subhasta de les obres aconseguiren 37.000€, que juntament amb els beneficis del sopar, vendes de samarretes, llibres, jocs de taula brodats a mà, etc, la recaptació va passar els 42.000€

Antoni Mesquida, president de l’ONG Llevant en Marxa

Tot i que Antoni Mesquida, estava enfeinat preparant els últims detalls per al sopar i subhasta solidari vaig tenir uns moments per parlar uns minuts amb ell i preguntar-li que havia suposat per ell « l’ONG Llevant en Marxa» .

Antoni, què és per tu Llevant en Marxa?
Llevant en Marxa és i ha estat una part important de la meva vida. Varem partir amb molta il·lusió. La vida m’ha ensenyat que els objectius primers són sobreviure aquí, i sobreviure allà, on feim els projectes.

Què et motiva i et fa moure. Pesaves arribar tan lluny?
El que et motiva i et fa moure fort és la il·lusió d’ajudar, però no sabia on podríem arribar era impensable arribar tant lluny. Pot ser fins i tot ens hem estès massa.

Són moltes les ajudes i accions que heu fet amb aquests 20 anys. A dia d’avui quins són els objectius?
Sobreviure aquí, i sobreviure allà, i que les feines que es fan i les coses que es fan tenguin una utilitat. Aconseguir salvar més vides amb els medicaments i que els infants no es morin, que l’ajuda que aportam a aquests nins i nines i ajudam perquè vaguin a l’escola, i el dia de demà siguin els que estirin i ajudin i salvin el seu país.

Heu trobat solidaritat a tots els països on heu anat?
Sí, el que passa és que és molt difícil

En quin sentit?
En tot, és molt difícil tractar amb les administracions i els Governs. És bastant complicat avui en dia fer feina i a més a cert països on hi ha diferents règims polítics i religiosos. Ajudar no és senzill, senzill no hi ha res. La vida mateixa ja no és senzilla, és complicada.

Consideres que la gent de Manacor és solidari?
Sí que heu és. Si a un sopar d’aquests o una subhasta com aquesta d’anit no hi hagués gent podries estar il·lusionat i motivat per fer coses fora però et faltaria la part econòmica. Això és el que t’ajuda i et motiva, amb actes com aquest carregues les piles per poder tornar allà on ajudam.

Els teus fills Joan i Aina també estan implicats?
Sí, també estan implicats i ajuden, sempre m’han fet costat. La meva filla Aina fa una feinada, ara mateix la setmana passada tornarem d’Àfrica on estarem 10 dies i va fer una feinada

Gràcies i enhorabona Antoni per la tasca que duis a terme a Llevant en Marxa.

Tot seguit vos oferim el vídeo dels darrers projectes de L’ONG Llevant en Marxa i els telèfons on es pot col·laborar.

Voluntariat: informació al telèfon 619 044 408. Apadrinaments i donatius informació al telèfon 699 300 980.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.