Sa cuina de n’Antònia, capítol 23

 

BACALLÀ AL VAPOR A L’ESTIL ASIÀTIC

 

Ingredients per 2 persones: 

  • 4 cullerades de salsa de soja
  • 2 cullerades de mirin
  • 2 cullerades d’oli de sèsam
  • Una pisca de pebre bo
  • 2 alls laminats
  • 2 rodanxes de gingebre (opcional)
  • 1 pastanaga tallada a tires
  • 2 cebes tendres tallades tipus juliana
  • 4 trossos de llom de bacallà

Preparació:

En primer lloc, mescla la salsa de soja, el mirin, l’oli de sèsam i el pebre bo i guarda-ho per després.

Daura els alls i el gingebre a una pella a foc suau. Afegeix-hi la pastanaga, la ceba tendre i salteja-ho durant 1 minut. Fica-hi la salsa i deixa-ho bullir només uns segons.

Fes al vapor els lloms de bacallà uns 6 minuts. Després, posa el bacallà dins un plat fons, afegeix-hi la salsa per damunt i bulli-ho 2 minuts més a l’olla de vapor.

Ho pots acompanyar amb arròs bullit o amb tires de carbassó escaldat, que contrasta molt bé amb la salsa.

MELICOTÓ A LA PLANXA (Per 2 persones)

Reducció de Pedro Ximénez:

Ingredients:

  • 100 ml de Pedro Ximénez
  • 1 cullerada de sucre blanc

Preparació:

Fica el sucre i el Pedro Ximénez a un perol, deixa-ho bullir 10 minuts a foc mitjà i deixa que refredi.

Crema de formatge:

Ingredients:

  • 125 g de formatge mascarpone
  • 30 g de iogurt grec
  • Sucre glas (al gust)

Preparació:

Mescla el mascarpone amb el iogurt i el sucre fins que quedi una textura cremosa. Guarda-ho a la gelera.

Melicotons:

Ingredients:

  • 1 melicotó
  • 2 cullerades de sucre moreno
  • 1 cullerada de mantega

Preparació:

Mescla el sucre i la mantega. Talla el melicotó per la mitat i treu-li l’os. Pinta la planxa amb la mescla anterior i afegeix-hi les mitats del melicotó. Ves-li donant voltes a foc mitjà fins que quedi daurat per les dues parts. Alerta que no es cremi el sucre perquè si no, li donarà un gust amarg.

Per servir, col·loca la mitat del melicotó a un plat, afegeix-hi la crema per damunt i banya-ho amb la reducció de Pedro Ximénez.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.