Obres en els centres escolars

Sant Llorenç inverteix en obres de millora pels seus centres escolars
S’han arreglat deficiències i s’han millorat algunes zones del CEIP Mestre Guillem Galmés i del CEIP Punta de n’Amer

L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar, a través de la seva àrea d’Educació, ha presentat les millores que s’han fet a dos dels centres escolars del municipi per tal de pal·liar algunes deficiències i millorar infraestructures. Aquestes obres han afectat al CEIP Mestre Guillem Galmés de Sant Llorenç i al CEIP Punta de n’Amer de sa Coma.
El gruix de les obres s’ha dut a terme al CEIP Mestre Guillem Galmés on, des de la Conselleria, han fet una reestructuració parcial del porxo de l’edifici antic. Una reestructuració que ha vingut motivada per l’aparició de fissures de desenvolupament vertical en la clau d’un dels arcs, que manifestaven la manca de seguretat de l’estructura. A més, aquestes fissures s’havien intensificat l’any passat pel que des del consistori ho consideraven una «prioritat».

Aquestes obres de reforç consisteixen a descarregar l’estructura existent, mitjançant la construcció d’una nova estructura metàl·lica en l’interior del porxo, a base de pilars i jàsseres d’acer estructural, que subjectarà l’existent, descarregant-la i estabilitzant-la. Tot i això, per a la nova estructura es necessiten nous fonaments, el que implica també el buidatge del terreny en l’interior del porxo, fins a arribar a la capa sustentant del terreny. Unes obres que obligaran a la reconstrucció posterior del paviment del porxo de la planta Baixa, i el fals sostre de la planta pis, en la zona afectada.

A més, també s’aprofitaran les obres per a substituir un dels pilars, per un pilar nou construït a base de peces de marès. Un pilar que havia patit fa anys l’escapçament dels seus capitells en unes anteriors obres de reforç, que van rompre d’alguna manera l’harmonia amb la natura i l’entorn de l’edifici. Aquesta serà, previsiblement, la primera passa per a la recuperació de l’estructura existent; a base de pilars, pilastres, arcs i murs de càrrega amb peces vistes obrades amb detalls senzills.

Per altra banda, amb un finançament total de l’Ajuntament, també s’han tallat els pins i arrabassat les arrels que feien malbé al paviment i s’ha re asfaltat, s’han pintat les aules de la zona infantil i s’ha instal·lat un nou parc infantil adaptat a les necessitats dels infants, que completen el paquet de millores de l’escola de Sant Llorenç.

A sa Coma, al CEIP Punta de n’Amer, l’ajuntament també ha pintat l’edifici de primària i a l’edifici infantil s’ha canviat la barrera d’entrada, per una de nova.

En total, s’han destinat a aquestes obres 35.000 euros aproximadament.

Deixa un comentari