El GEAS reprèn la recerca per mar del petit Arthur Robinson Lliteras

Més de 200 operatius continuen per sisè dia consecutiu per terra i mar la recerca del petit Arthur.
Ahir diumenge a les 18.30 hores de la tarda, acabada una esgotadora jornada per part del GEAS a Cala Morlanda i S’Illot, parlàrem amb el sergent Carlos Rodríguez Suñer, cap del grup del GEAS de Palma, qui ens confirmava que avui dilluns continuaria la recerca per mar del petit Arthur, pel Grup Especial del GEAS.
Tots aquests dies els més de 200 efectius de la Unitat Militar d’Emergències (UME) i la Guàrdia Civil, amb tres equips de bussos dels GEAS, van pentinar per terra, aire, i la primera línia de mar de la desembocadura del torrent en S ‘Illot i Cala Morlanda, la qual cosa va causar una gran expectació entre residents i turistes.

–  Bon dia sergent Rodríguez, el seu Grup Especial del GEAS de Palma, van ser els primers a arribar a Sant Llorenç. Amb quants dispositius compten?

  • Avui és el sisè dia amb la unitat, nosaltres vam arribar els primers a Sant Llorenç, a les 8 del vespre ja érem allà. El grup de Palma som 9 GEAS, i l’endemà també es van incorporar 8 GEAS del grup de Madrid, i 4 GEAS d’Eivissa. Hem estat treballant juntament amb 200 operatius i grups de voluntaris que es van incorporar en la recerca de desapareguts.

  • Quina és la major dificultat que tenen avui el grup de bussejadors dels GEAS?

  • La major dificultat que tenen en aquest moment és que hem de fer la cerca tipus pantà, la visibilitat és nul·la, per tant els bussos han d’anar palpant pam a pam per veure si toquen algun cos.

    – Està confirmada l’aparició a Cala Morlanda de la motxilla del nin?

  • Sí, va ser confirmada i revisada pel seu pare.

– És veritat que els cossos solen aparèixer als cinc dies?

– No hi ha una ciència exacta, però és veritat que solen aparèixer als cinc dies. Però també és veritat que depèn de la tipologia, el pes, però jo no asseguraria que pugui aparèixer als cinc dies. Pot estar, amunt, avall, a na Morlanda, a la llera, aquí. El fet que la motxilla aparegués a 800 metres del pont ens indica que hem de seguir buscant.

– Quants dies continuarà la recerca per mar?

  • Hem de continuar aquí tot el temps que sigui necessària, ja que quan el temps ho permeti hem de revisar l’interior de tots els cotxes que hi ha aquí al mar per assegurar-nos que no hi ha cap cos. Hem tingut fins ara forts temporals que han impedit la revisió de tots els cotxes que van ser arrossegats al mar.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada