Un parlar dels altres

Ahir, quan vaig llegir la fina ironia, amb potent càrrega de profunditat, del periodista Matías Vallés en el Diario de Mallorca (https://www.diariodemallorca.es/mallorca/2018/10/19/govern-anuncio-tragedia-sant-llorenc/1357427.html) vaig recordar la frase aquella que, dies passats, s’escampava per dins el fang. “Els polítics haurien d’estar, ara, a l’alçada dels voluntaris”.

Certament el Govern, amb els seus mapes de l’ideib te ben marcades les zones en perill d’inundació derivades del torrent de ses Planes -ARPSI. Arees de Risc Potencial Significatiu per Inundació-.
Per tenir una imatge del tot real faltaria afegir-hi les zones del torrent de sa Blanquera i del Xaragall, puix de per tots aquests indrets, ja sabem que pot venir una torrentada.

Mes tard, vora migdia, veig intentar veure i escoltar el debat que, sobre la torrentada, oferia IB3 amb un representant de cada un dels partits polítics. En general una imatge buida, del parlar per parlar habitual, sense mica de compromís i procurant que ningú els poguès retreure ni les decisions dels seus antecessors de partit ni el seu posicionament actual. Vaig canviar de cadena.

De moment, la resposta per atendre els damnificats i pal·liar el danys, sembla prompta, bona i generosa (si es compara amb altres torrentades anteriors).
Les treze vides, dissortadament, resulten irrecuperables. Com també ho serà el traumàtic mal de cor de totes aquelles altres, i dels seus familiars, que salvaren la vida per pels.

Cal recordar, ara i aquí, la dotzena de torrentades anteriors, esdevingudes al llarg del segle XX. Estem en zona sensible.

En el diari d’avui el mateix periodista engalta noves idees.

Una desdint la creença de que “amb el que va caure no s’hi podia fer res”. A altres indrets, si fa no fa, cauen els mateixos litres i no s’han de comptabilitzar 13 morts.  (https://www.diariodemallorca.es/mallorca/2018/10/20/200-litros-implican-13-muertos/1357749.html)

I l’altra amb una entrevista, a la contraportada, al doctor Jeroni Galmés que no té `perdua i, de la qual, m’agradaria destacar-ne, fonamentalment, el final: (https://www.diariodemallorca.es/mallorca/2018/10/20/jeroni-galmes-torrentada-forma-parte/1357680.html)

Un pensament a “Un parlar dels altres

  1. No ha de passar MAI MES i el polítics(autonomics i estatals) ho tenen a l,abast,ara veurem que volen fer…res definitiu o no.
    Sí que es pot controlar aquesta aigua,si no saben com que mos ho demanin i tots aportarem perque es solucioni el problema:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.