2 comentaris a “La predicció del temps, per Mateu Rigo

 1. Bon dies a totes se personetes de bana voluntad, pero parlant de’s temps, o de sa meteorologia, aixo no te arreglo. Nosaltres en tants de “caxibaches” en romput “es cossiol des sabo”. Tamte porqueri a sa atmosfera hem duit s’estat des temps hon sa troba. I en aixo heu duen ses noves tecnologies, que tambe ben pensat un no vol quedar enrrera. Per exemple i per dir algo, desde Bilbao a Sant Sebastia en es Pais Basc, hia una autiopista, que tengueren que tallar mots d’arbres per construir-la, (que es peatge), en canvi perdure sa carratera vella, hi ha una distancia de uns 80 kilometres.Tots es cotxes circulen per s’autopista i sa carretera vella esta allá triste i abndonada. Amb aixo vull dir que tothom vol sa comoodidad a pesar de que destruiiguen sa natura, que es lo que are pasara en sa nova carrera de Campos a Llucmajor. Amb altre ordre de coses avui tothom vol tenir es millor mobil i sa velocidad mes rapida a Internet, pero es lo que hi ha. I a “buan entendedor, pocas palabras bastan”. Atentament Nicolas Nadal ferrer desde Cala Ratjada

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 2. Uepppp! No es molt facil t’entredre, que una torrentada d’aquestes s’andugui per en davant tot lo que troba. Jo vertaderament ho ten c molt dificil d’assimiar, pero ja esta fet i que no torni passa mai mes. Aquesta endemessa en comparable a una de ses “Rondalles Mallorquines” d’en Jordi d’es Raco, que trata du’n element, en “Tiá de sa Real”, que vivia per ses muntanyes de Calicant, pero lo curios, es que un element d’aquesta categorie, nomes en neix un cada cent anys i cassi mai sure. Lo mateix ha passat en es dessatre des Llevant, passa un pic cada cinc cent anys, pero passa. Te que haver-hi moltes coincidencies:
  1º) Sa escalfor de s’aigua de sa Mediterranea occidental, 27ºC o tal volta mes
  2º) Una entrada de aite fred a uns 5.000 metres, que aixo son es dos ingredients que ocasionen aquest desastre.
  3º) Tambe pot influir una entrada de aire calent des nort d’Africa i es coctel esta servit. Pero prerguem a Deu Tot Poderos perque aixo no torni mai mes, ni en cinc cent anys ni de cap manera. Una oracio per aquets pobres difunts i al cel sien. Nicolas Nadal desde Cala Ratjada

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada