Primera (galtada)!

M’ha sorprès perquè no ho entenc. No entenc com els nostres polítics poden donar per bones unes resolucions -aparentment injustes- que s’agafen des dels despatxos del Govern.
Tots sabem, més o manco, com funciona el món de fora vila. Els nostres pares i padrins ens ensenyaren que quan un dels teus bens (ovelles que fan tala, cans que fan carn…) danya un veí, a més de demanar-li disculpes, s’ofereix, i es pacta, la pertinent compensació pels danys causats. I després tan amics com abans!
De la mateixa manera que ens ensenyaren que el que se’n porta el torrent és del propietari del terreny on es deposita.

Els torrents, segons el codi civil, són “bens de domini públic”, és a dir, independent de la gestió i administració -per exemple a qui correspon fer-los nets i qui és el responsable últim-  ens afecten a tots.
Per això no enetenc que, per rebre ajudes a fora vila derivats dels danys de la torrentada, les persones afectades hagin d’estar adscrits a una llista professional. El torrents ha fet tala de manera indiscriminada. ¿No haurien d’anar lligats els danys a la propietat de la terra?. La destrossa ocasionada pel torrent és diferent segons la ideologia. la religió, la nacionalitat o si l’agricultor fa (o no fa) PAC?

Si no s’explica ben explicat, es podria considerar una injustícia!.
I aquí, amb la necessàrioa explicació,  s’entra en un altre aiguavés. No hi hauria d’haver total i absoluta transparència? (quin és l’estat de la qüestió?, què es fa? perquè es decideix una o altra cosa?…)

2 pensaments a “Primera (galtada)!

  1. Algú s’ha cregut mai que un torrent de molts Kms, el controlarien encimentant el pas dins el poble?
    Es pot començar pel que diu A. Font: a veure que solucions donen els tècnics i sobretot que s’apliquin !!! i que un estudi de la UIB, no es quedi merament com un estudi per publicar, sinó per aplicar!!!!!
    Reflexionar també, sobre el “quatre” que fa el torrent a l’antiga benzinera convertida ara en una placeta, és impossible que un caudal ple d’arbustos i altres pugui fluir en normalitat, màxim una curva!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.