Sa cuina de n’Antònia (capítol 26)

Avui… Bombes de la Barceloneta i tarta de mousse de melicotó

 

 

BOMBES DE LA BARCELONETA

Ingredients per 4 bombes

  • ¼ ceba
  • 100 g de carn capolada
  • 350 g de patates
  • Un dollet de Brandy
  • 4 cullerades d’ou batut
  • 1 culleradeta de farina
  • Sal i pebre bo
  • Oli
  • Ous i pa ratllat per arrebossar
  • Allioli i salsa picant (brava) per acompanyar

Preparació

Bull les patates sense pelar. Quan siguin fredes, pela-les i esclafa-les amb una forqueta. Incorpora-hi la farina i l’ou i salpebra a gust.

Sofregeix la ceba tallada molt fina junt amb la carn a una pella amb unes gotes d’oli. Quan la carn deixi de ser crua, fica-hi un dollet de Brandy i deixa que s’evapori. Quan sigui freda, mescla-la amb la patata.

Dóna forma a les bombes i passa-les per ou batut i pa ratllat. Ja estan llestes per congelar o fregir en abundant oli. Acompanya-les amb allioli i salsa brava.

Capítol 26, salat

 

PASTÍS DE MOUSSE DE MELICOTÓ EN ALMÍVAR

Ingredients per la base (motllo de 22cm)

  • 200 g de galetes Maria
  • 90 g de mantega
  • 20 g de cacau en pols

Preparació

Tritura les galetes, afegeix-hi la mantega fosa i el cacau. Mescla-ho fins que quedi tot ben integrat. Estén-ho en el motllo folrat amb paper vegetal i guarda-ho dins la gelera.

Preparació pel farcit

  • 450 g de melicotó en almívar
  • 100 g de formatge crema
  • 2 blancs d’ou
  • 4 fulls de gelatina
  • 5 cullerades de sucre
  • ½ llimona (el seu suc)
  • Xocolata negra per decorar (opcional)

Preparació

Separa de la resta dues mitats de melicotó per decorar al final i tritura la resta amb part de l’almívar fins a obtenir un puré. Encalenteix-ho lleugerament, afegeix-hi la gelatina (prèviament hidratada en aigua freda i escorreguda) i remena fins que s’hagi diluït. Fica-hi el formatge i mescla-ho bé, incorpora el blanc d’ou muntat a punt de neu amb el sucre i el suc de llimona.

Aboca la mescla sobre la base de galetes i congela-la 4 hores. Desemmotlla el pastís i deixa que refredi 1 hora. Decora amb les mitats de melicotó i si vols, amb la xocolata.

Capítol 26, dolç

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.