Un mes de la torrentada

Com passa el temps. Ja fa un mes d’un dels successos més tràgics que ha patit el nostre terme municipal. I què en queda encara de tot plegat? El fang se n’ha anat, sí; els voluntaris, també; i una relativa calma pareix acompanyar el poble. Però no tot s’ha acabat. Encara queda molta feina per fer. Ho deixa entreveure la recent associació que s’ha fet de daminficiats llorencins per la torrentada (de la qual puc avanaçar que Card.cat té preparada una entrevista per donar-los a conèixer); l’esbucada plaça des Quesito; el derruïment de diverses cases amb mal estat; la presència d’arquitectes i abundants picapedrers pel centre del poble; el mal estat d’algunes finques de foravila i com corre l’aigua encara per la muntanya… Tot plegat ens fa recordar que s’ha llevat allò més gros, sí, però no tot.

L’aigua encara corr per foravila

Embassament d’aigua als afores de Sant Llorenç

Per foravila encara hi ha desperfectes.

Zona encara catastròfica.

També queden incerteses: com s’ho farà l’ajuntament per repartir tots els diners recptats (té, s’ha de dir tot, una difícil papereta)?; seran justos els diners que arribaran de l’Estat i el Govern?; quina nova plaça des Quesito es farà?; com homenatjarem així com toca els voluntaris?; se’n farà, de tot plegat, un concurs d’idees?; afectarà d’una manera o altra tot això a les futures eleccions municipals? Moltes preguntes i poques respotes certes.

El que hem de reconèixer és que els mitjans de comunicació no ens han abandonat encara (la tragèdia potser encara no és tan llunyana). Avui mateix (per la efemèride supòs) som protagonistes de moltes cadenes de televisió, ràdios  i diaris. Més de quatre m’han dit que s’han atracat a la plaça de l’Ajuntament i al centre del poble per gravar-hi imatges, entrevistes i fins  i tot programes. És el cas dels Entusiastes, d’IB3 Ràdio, que avui a les cinc de la tarda farà el programa en directe des de la plaça amb la intervenció de diversos llorencins.   També al Diario de Mallorca se’ns fa referència amb una sèrei d’articles, però el que sorprèn més de tot és el que indica que “els números de loteria del poble s’estan acabant“. Això m’ha fet pensar que ja dos cotxes externs m’havien demanat aquestes dues darreres setmanes on es trobava l’administració. Pareix que en ple segle XXI la supersitició  de la gent encara cotinua (allà on ocorre una tragèdia després hi toca la loteria).

En resum, queden moltes passes per donar i dubtes per resoldre. Però donem temps al temps.

 

Un comentari a “Un mes de la torrentada

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada