Sa cuina de n’Antònia, capítol 28.

 

Per aquesta setmana dues receptes ben senzilles.

SALMÓ AL FORN AMB MOSTASSA

Ingredients per 2 persones: 

  • 4 escalopins de salmó
  • La ratlladura de 1 llimona
  • 2 cullerades de mostassa
  • 1 dollet de mel
  • 1 tros de mantega
  • Anet picat
  • Una pisca de sal

Preparació:

Prepara dins una cassola l’adob amb la ratlladura de la llimona, la sal, la mantega, l’anet, la mel i la mostassa. Encalenteix a foc suau fins que la mantega es fongui i deixa-ho temperar.

Unta el salmó amb l’adob i deixa-ho en un recipient apte per forn dins la gelera un mínim de dues hores tapat amb film. Canvia el film per paper d’alumini i cou-lo a 200⁰C durant 10 minuts, retira el paper d’alumini i deixa-ho 5 minuts més dins el forn.

Capítol 28, salmó mostasa

 

NEVADITOS D’ANÍS

Ingredients per 40 unitats

  • 75 ml de vi blanc
  • 150 ml d’oli
  • 2 sobres de gasificant
  • 1 culleradeta d’anís en gra
  • 1 cullerada d’anís
  • La farina que es begui
  • Anís i sucre pols per arrebossar

Preparació

Mescla dins un bol el vi, l’oli, els sobres de gasificant, l’anís en gra i la cullerada d’anís. Mescla-ho i ves afegint la farina poc a poc fins obtenir una pasta compacta, però que no sigui seca.

Estén la pasta amb un corró fins a obtenir uns 5mm de gruix i talla els nevaditos (pots fer servir el tap d’una botella d’aigua). Col·loca’ls damunt una palangana folrada amb paper vegetal i cou-los a 200⁰C entre 15 i 20 minuts.

Mentre, prepara un recipient amb anís i un altre amb el sucre pols i quan treguis els nevaditos del forn, banya’ls amb l’anís i arrebossa’ls amb sucre pols. Els pots guardar dins un recipient hermètic i et duraran 15 dies sense problema.

Capítol 28, nevaditos

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada