La dita de la setmana (CXXXI)

“A Japó es juga al beisbol; en canvi, a Estats Units no se practica el sumo”. (Shlomo Ben-Ami, exministre s’Assumptes Exteriors d’Israel)

Segons aquest exministre Xina seguirà creixent, però està enfora encara de ser una potència tan influent com Estats Units. “De les tres coses que necessita un gran Imperi, en té dues: un gran exèrcit i un gran poder econòmic. Però li falta la tercera: saber explotar la seva cultura popular. Això és el que fa Estats Units per conquistar el món. Tothom practica els seus esports, menja als McDonald´s,  adoren les seves estrelles, pel·lícules i sèries, però no així allò xinès”.

Ja ho resumeix la frase que he posat al principi…

 

 

Aquest article s'ha catalogat com a General per Pau Quina Jaume. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada