Mots perduts: xorrèstic

Amb certa manera és com un mot de caminada. D’aquells mots que, caminant caminant, -Los d’Amunts d’Alaró?- vas explorant amb altres persones. -Sabeu que és el xorrèstic? I així de la interacció entre uns i altres, es va creant (o refrescant) coneixement.

El DCVB mostra:

XORRÈSTIC m. 
Coses de substància, comestibles (Manacor); cast. pasto. Que primer no porien alçar xella i hi corria tan poch xorrèstich per dins aqueixa casa, Alcover Rond. viii, 7. Per dins es barranch tot és auzinar, y hi ha xorrèstich per sa mare y per sa fia, Alcover Rond. ii, 243.
Fon.: 
ʃorέ̞stiс (mall.).

“Haver-hi poc (o molt) xorrèstic: haver-hi poca (o molta) cosa de menjar”

Imatge de Google

Un comentari a “Mots perduts: xorrèstic

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada