Sa cuina de n’Antònia, capítol 29.

 Per aquesta setmana dos pastissos ben bons.

 

 

 

PASTÍS DE COLIFLOR I CEBA CARAMEL·LITZADA

Ingredients per la pasta

  • 250 g de farina
  • 1 culleradeta de sal
  • 125 g de mantega
  • 1 ou batut
  • Aigua

Preparació de la pasta

Tamisa la farina dins un bol i afegeix-hi la sal. Incorpora-hi la mantega i ves remenant fins que la mescla pareixi pa ratllat. Afegeix-hi l’ou a poc a poc i continua remenant fins que quedi tot ben integrat. Si la pasta et queda forta, afegeix-hi un poc d’aigua. Pasta-la fins formar una bolla i embolica-la amb paper film. Fica-la dins la gelera uns 30 minuts.

Pasta-la damunt una superfície amb farina i cobreix un motllo rodó i profund prèviament greixat. Punya-la tota amb una forqueta i col·loca-hi paper de forn i ciurons per damunt. Cou la pasta a 200 ⁰C uns 15 minuts, retira el paper i els ciurons i torna-la a ficar al forn 5 minuts més. Deixa-la refredar.

Ingredients pel farcit

  • 400 g de branquetes de coliflor
  • 3 cullerades d’oli
  • Sal i pebre
  • 1 ceba grossa tallada en juliana
  • 2 ous
  • 200 g de formatge mascarpone
  • 110 ml de llet per muntar
  • Una pisca de nou moscada
  • 225 g de formatge (gruyer o tendre) ratllat
  • 75 g de formatge parmesà ratllat
  • Farigola picada

Preparació del farcit

Salpebra la coliflor, banya-la amb una cullerada d’oli i cou-la a 200⁰C durant 20 minuts, donant-li la volta a la mitat de temps. Quan hagi refredat, talla les branquetes en trossets petits.

Posa la resta d’oli dins una pella i cuina-hi la ceba a foc molt baix fins que caramel·litzi. Deixa que refredi.

Muntatge

Col·loca la coliflor i la ceba damunt la pasta. Mescla els ous, el mascarpone, la nata i la nou moscada. Afegeix-hi el formatge i el pebre bo al gust. Aboca la mescla sobre la pasta i escampa-hi el parmesà i la farigola. Cou el pastís durant 35-40 minuts a 200⁰C. Apaga el forn i obre una mica la porta, i deixa’l dedins uns 10 minuts per tal de que acabi de quallar. Després, treu-lo i deixa refredar per complet. Aquest pastís quasi que m’agrada més fet del dia abans.

Capítol 29, salat

 

PASTISSETS DE NATA

Ingredients

  • 1 planxa de pasta de fulls
  • 2 vermells d’ou
  • 50 g de sucre
  • 50 g de midó de blat de moro (Maizena®)
  • 250 ml de nata per muntar
  • La pell d’una llimona
  • Una branca de canyella

Preparació

Col·loca la pasta de fulls dins uns motllos petits prèviament greixats i guarda’ls a la gelera.

Fica la nata dins un perol (reserva’n una mica) junt amb la pell de la llimona, la canyella i el sucre. Escalfa a foc suau fins que bulli i ves remenant fins a diluir el sucre.

Mescla el midó de blat de moro amb la nata que has reservat abans i afegeix-hi els vermells d’ou. Retira la pell de llimona i la canyella del perol i incorpora-hi la mescla de midó de blat de moro i els vermells d’ou. Apaga el foc i remena.

Farceix els motllos i cou-los a 210⁰C amb calor a dalt i a baix durant 25-30 minuts o fins que els vegis daurats.

Capítol 29, dolç

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada