La Banda de Música de Manacor juntament amb la Banda Infantil, i la Banda Jove, celebraren el tradicional Concert de Santa Cecília

El passat diumenge dia 25 de novembre, la Banda de Música de Manacor, i les bandes Infantil, Jove, celebraren el tradicional concert en honor de la Patrona dels Músics, Santa Cecília a la parròquia de Crist Rei de Manacor, concert que va presentar Antònia Bassa, directora de la Banda Jove.Va començar dient que: per als músics de la banda era un honor i un plaer fer cada any el tradicional concert de Santa Cecília i celebrar la festa de la Patrona dels músics a l’església de Crist Rei plena de gent.
El concert presentà dues parts: la primera part a càrrec de la Banda Infantil, que per segon any que participà en aquest concert. Un formació integrada per a nins i nines de l’Escola de Música de Manacor, d’entre 7 i 12 anys que fa molt poc temps han iniciat la seva formació amb un instrument. Aquesta formació, dirigida per Margalida Calafell, va interpretar «Tick, tick, clock» de Newman i el Circulo de la Vida d’Elton John», guanyat-se uns forts aplaudiments dels assistents.
A continuació la Banda Jove, dirigida per Antònia Bassa, i integrada pels joves de la banda i els alumnes del Conservatori de Manacor que reben la formació amb un instrument i tenen un cert nivell, van interpretà canto a Unicef del compositor Ferrer Ferrà, i una selecció dels temes dels Beatles, The Beatles in concert». Fent una molt bona actuació, fruit de la especial direcció de n’Antònia Bassa, la banda actuació rere actuació, van agafant un gran nivell. Cal destacar que a la Banda Jove hi havia uns quants alumnes llorencins.
La segona part del concert va anar a càrrec de la Banda de Música de Manacor, dirigida per Eduardo Bernabéu, interpretaren una selecció The West Side Story de Leonard Berstein , i Concert per a Fagot i Banda, amb el solista Miquel Santandreu, i Trombones Bravos, solistes: Marina Andreu, Lau Puig, i Pere Riera.
Abans de l’actuació, com és tradició, presentaren als nous components que s’han incorporat enguany a la banda ells són: Maria Riera, Francina Galmés i Arantxa Rodríguez, al clarinet; Andreu Fuster al saxo alt, i Tomeu Bassa al saxo tenor; Toni Vives a la percussió; i Miquel Aristondo i Tomeu Bassa a la trompeta.
Acabat el concert, al pati de la parròquia es va servir el tradicional refresc preparat per els veïns de la barriada, on el públic i músics anaven comentant el gran concert de les bandes, on vaig tenir l’ocasió de parlar amb el director Eduardo Bernabéu i li vaig demanar la seva opinió del concert.
Aquestes són les seves paraules:
La veritat és que a aquest concert de Santa Cecília és un plaer veure els músics que tenim. Estic molt satisfet dels jovenets, és que de la banda infantil m’he quedat sorprès, veure com han actuat nins i nines de 7 a 12 anys, amb el poc temps que fa que han agafat un instrument. Igual que la Banda Jove, hem vist els progressos d’aquest any, i han millorat una barbaritat. La meva il·lusió és la mateixa de quan vaig començar, o més, quan veig l’esforç dels joves músics que ens asseguren el futur de la banda.
En quant a la Banda Gran, cada vegada van entrant més gent. Els músics grans milloren dia a dia i pugen el nivell de la banda. Enguany, a més de la selecció de The West Side Story de Leonard Bertein, he volgut posar el Concert de Fagot que és d’un compositor hongarès, i no és molt usual aquest concert aquí a Espanya, és sol tocar més a Amèrica del Sud. Jo he volgut rescatar aquesta obra ja que tenim dos molts bons fagotistes a la banda. Un d’ells, en Miquel Santandreu, és de Manacor, està acabant els estudis superiors de Fagot, i he volgut que la gent coneixes aquest instrument. A més, aviat ens fugirà de Mallorca i anirà a fora a continuar formant-se.
Després hem fet Trombones Bravos, perquè els tres trombons de la banda, en Lau, na Marina, i en Pere estan tocant molt bé l’obreta aquesta. Aquests dues obres les repetiren al Concert de Nadal de l’Auditori el dia 16 de desembre, i juntament amb el pianista Andreu Riera, férem Rapsòdia en Blue, i a més vindran també dos cantants de jazz i férem música americana.
Aprofito l’ocasió per convidar als amants de la bona musica al concert, i espero que els manacorins venguin al concert, i els que no han vingut mai, que venguin, i veuran la banda que tenim que és una joia.
I per acabar, no puc deixar passar l’ocasió Magdalena, per agrair-te tot el treball i l’esforç que fas per seguir promocionant i donant informació dels músics i de totes les bandes de música, Moltes gràcies».

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada