Sa cuina de n’Antònia, capítol 30.

 

Hola! Per aquesta setmana el plat de salat que he fet són uns canelons amb gambes i mostassa, i per endolcir el paladar un brownie de xocolata blanca.

 

CANELONS DE GAMBES I MOSTASSA

Ingredients

  • 12 plaques de canelons
  • 200 g de gambes pelades
  • 200 g de peix blanc
  • ½ ceba morada
  • 1 ou
  • Una cullerada de mostassa
  • Unes branquetes de Per
  • Un doll de nata
  • Oli, sal i pebre bo

Preparació

Bull per separat les gambes i el peix amb una pisca de sal durant 2 minuts. Escorre-ho i pica-ho finament. Bull l’ou i trosseja’l ben petit. Pica la ceba i sofregeix-la amb un poc d’oli uns 5 minuts. Afegeix-hi les gambes i el peix, mescla-ho i aboca-hi la nata. Retira-ho del foc. Agrega l’ou, la mostassa i el julivert picat i salpebra-ho al gust. Farceix els canelons.

Ingredients per la beixamel:

  • 250 g de farina
  • 250 ml de llet
  • 2 pebres de piquillo
  • Sal i pebre bo
  • Oli
  • Formatge ratllat per gratinar

Preparació

Torra la farina amb un poc d’oli. Afegeix-hi la llet calenta, assaona i fica-hi els pebres triturats i remena fins que espesseix-hi.

Cobreix els canelons amb la beixamel i escampa-hi per damunt el formatge ratllat. Cou-los 10 minuts a 200⁰C amb calor a dalt i a baix i gratina’ls 5 minuts més.

Capítol 29, salat

 

BROWNIE DE XOCOLATA BLANCA

Ingredients

  • 200 g de xocolata blanca
  • 3 ous
  • 75 g de mantega
  • 50 g d’avellanes
  • 75 g de sucre
  • 75 g de farina
  • Confitura de fruits vermells (opcional)

Preparació

Fon la xocolata amb la mantega. Mescla els ous amb el sucre, afegeix-hi la farina fins que quedi integrada per complet i fica-hi les avellanes trossejades i la mescla de xocolata amb mantega. Remena-ho i fica la mescla dins un motllo engreixat amb mantega. Cou-lo 20 minuts a 180⁰C amb calor a dalt i a baix.

Si vols, ho pots acompanyar amb confitura de fruits vermells, que resta bastant la dolçor de la xocolata blanca.

Capítol 30, dolç

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada