Conferència de Pere Salas: “Entre l’Estat i la regió”:

ENTRE L’ESTAT I LA REGIÓ”, NOVA CONFERÈNCIA DEL DOCTOR PERE SALAS ALS DILLUNS DE L’OBRA

 

L’Obra Cultural Balear de Manacor convida un any més el doctor Pere Salas, que aquesta vegada ens impartirà la conferència “Entre l’Estat i la regió. El recurs de la història a Mallorca entre 1833-1905”. L’objectiu d’aquesta no és altre que explicar el procés de mitificació del passat a Mallorca durant la creació i la consolidació de l’Estat liberal (a partir del 1833 fins a principis del segle XX), tot plegat gràcies al material aportat pels historiadors professionals i a l’ús públic, religiós i identitari, que en feren tot un conjunt d’intel·lectuals.

Com de costum, la xerrada tendrà lloc al bar Xarop de Manacor (plaça de Ramon Llull,18), dilluns vinent, dia 10 de desembre, a les 20.00 h.

En Pere Salas Vives (Pollença, 1963) és doctor en història per la UIB d’ençà de l’any 1994 amb la tesi titulada: “Les estructures del poder local a la Mallorca rural (1855-1898)”. És professor associat del Departament de Ciències Històriques de la UIB i bibliotecari-arxiver de l’Ajuntament de Pollença.

Les seves línies de recerca s’emmarquen en dues grans temàtiques: l’estudi de la sanitat i les relacions de poder local a la Mallorca contemporània. En els darrers temps també ha començat a investigar la implantació de l’Estat a Mallorca i els canvis identitaris que això provoca. Els seus treballs han estat publicats en diferents revistes especialitzades.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.