Entrevista al Dr. Miquel Guitart sobre el nou tractament ric amb plasma i en factors de creixement

Visitàrem al Dr. Miquel Guitart Femenies, propietari de la Clínica Dr. Guitart del carrer Mercadal, n. 9 de Manacor, a l’avantguarda en recerques dentals, per parlar del «nou tractament ric amb plasma i en factors de creixement» que ha incorporat recentment a la seva clínica.

El Dr. Guitart és Llicenciant en Odontologia des de l’any 2005, cursà un Postgrau en estètica dental, és especialista en Endodòncia Rotatòri, Màster en cirurgia oral e implantologia. A més, és un enamorat de la seva professió i sempre està a l’avantguarda de les noves tecnologies i tècniques noves per incorporar-les al servei dels seus pacients. Darrerament va aconseguir la titulació BTI per l’ús del plasma.

Dr. Guitart, en què consisteix el nou tractament amb plasma ric en factors de creixement que ha incorporat recentment a la seva clínica?
Aquest tractament consisteix en discriminar el contingut de la sang i fer servir les parts regeneratives per recuperar les estructures perdudes o bé per integrar implants .

Es fa amb sang del propi pacient?
Sí, de fet s’extreu la sang del pacient i la centrifuguem. D’aquí es treuen tres parts bàsiques, per que ens entenguem, una amb els hematies, macròfags, i leucòcits, que són els que quan ens fem una ferida s’encarreguen d’arribar a lloc lesionat i intervenen la inflamació . Una altra és el plasma, ric en plaquetes i factors de creixement, el que en diuen cèl·lules mare, encarregades de reparar la zona lesionada, i una tercera part amb menys cèl·lules d’aquestes característiques que fem servir de membrana quan fem cirurgia.

On és deposite el plasma?
Quan fem el centrifugat i preparem el plasma, el depositem, per exemple a l’alvèol dentari que és on s´allotja una dent després d’una extracció i aconseguim una regeneració òssia perfecte, sense pèrdues i molt més ràpida, sense complicacions. Podem dir que en certa manera enganem al cos i ens avancem als esdeveniments, evitant la feina dels factors d’inflamació i destrucció per poder reparar la zona afectada, i depositem sense que l’organisme hagi d’actuar els factors de creixement i les cèl·lules.

Quins altres usos té?
Si xerram d’odontologia,en periodòncia funciona molt bé quan les genives estan alterades o fem cirurgia periodontal. En implantologia banyam l’implant en el plasma i la integració és més ràpida, i quan feim empelts d’os funciona espectacular, regenerem més i i millor des de que el fem servir i els postoperatoris són més suaus.

Quan va començar a fer servir el plasma?
Nosaltres hem incorporat aquesta tècnica fa uns mesos i des de el primer dia ho fem servir diria que una mitjana de dos a cinc pacients per dia. Estam molt satisfets i encantats amb el resultat

Sou innovadors amb aquesta tècnica?
Aquesta tècnica està estesa arreu del món i està reconeguda a nivell internacional per la OMS, nosaltres fem servir el legat d’altres companys que si ho van ser, per exemple la companyia BTI, que són els nostres proveïdors de material, encapçalada per el Dr, Arnitua. Ells van ser innovadors i visionaris d’aquesta tècnica i són del País Basc.
Diferència d’una extracció amb palsma amb la tècnica PRFG de plasma i sense.

Té altres usos a més del seu ús en odontologia?
Sí, es fa servir en medicina estètica per regenerar teixits, eliminar arrugues, tractaments capil·lars etc.. En traumatologia està molt estesa, tant en cirurgia com en medecina preventiva; molts son els esportistes que fan servir el plasma per recuperar-se o regenerar zones danyades, entres ells esportistes d’elit de talla mundial.

Quin creu que és el futur amb aquestes noves tècniques?
Des del meu punt de vista, la medicina està evolucionant cap a la medicina regenerativa i això és imparable. Vivim un moment en el que tot això s’està desenvolupant molt ràpid.

Tornant al plasma , té contraindicacions?

No hauria de ser així per que el plasma que fem servir és autòleg, això vol dir que prové del mateix pacient, per tant la compatibilitat és absoluta.

On s ‘extreu i com?
A la consulta ho fem tot, de la primera a la darrera passa. Tenim un equip molt ben format i preparat. Quan hem extret la sang tenim un laboratori on es fan les passes pertinents per aconseguir el plasma.

Dr. Guitart, se’l veu molt animat amb aquesta nova tècnica…
Sí, és més,ja no puc concebir fer feina sense aquesta tècnica. Per a mi hi ha un abans i un després. Els resultats parlen per si sols.

Encara feu la primera visita gratuïta, per si algú vol informar-se?
És clar que sí Magdalena, a més convidem a tots els que vulguin informar-se d’aquest nou tractament i de tots els nostres serveis en general. Estan convidats a demanar el que vulguin i els tractarem el millor que sabrem.

Carla, Nùria, i Margalida, les eficients i simpàtiques professionals de la clínica Dr. Guitarat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.