Les corals de Sant Llorenç i sa Coma convidades al concert celebració del 20è aniversari de la Coral Gabellina

El diumenge, dia 16 de desembre, la Coral Gabellina de Capdepera, que dirigeix des de la seva fundació fa 20 anys Elionor Gómez-Quintero, van celebrar el tradicional Concert de l’Esperança a l’Església de Sant Bartomeu de Capdepera. Per aquest concert d’aniversari tant especial convidaren a participar-hi a les corals de Cala Rajada, Coral Llorencina, i a la Coral Gent Gran de sa Coma. Amb aquesta darrera estan agermanades les dues corals des de fa 15 anys, i la Coral de sa Coma participa de llavors ençà al Concert de l’Esperança, i la Coral Gabellina, al concert que fan per les Festes de sa Coma.
Presentà el concert la secretària de la Coral Gabellina, Antònia Garau, la qual va destacar que era un concert molt especial, ja que complien 20 anys i ho volien celebrar recordant que començaren a cantar el dia de l’Esperança de l’any 1998, amb ganes, il·lusió i força. Tingué un record especial pels cantaires que ja no hi són, i va convidar els gabellins i gabellines a unir-se a la coral, ja que necessiten noves veus.
Seguidament el batle de Capdepera, Rafel Mallol, va felicitar a la coral pel 20è aniversari i els va agrair la seva col·laboració al llarg d’aquests 20 anys a la Festa de l’Esperança.Encetà el concert la Coral de Cala Rajada dirigida per Pep Lull, cantaren: El que diu una cançó, Barquito de Sal, Pastors de la Serra, i Los Ángeles cantaron. En segon lloc va actuar la Coral Llorencina, dirigida per Tomeu Ginard, i acompanyada al piano per Maria Francesca Danún, cantaren: Per tú jo cantaria, Cants i Rialles, Suite comercial navideña, i Cançó joiosa de Nadal.La directora de la Coral Gent Gran de sa Coma, Margalida Barceló, va elegir pel concert del 20è aniversari: Joia en el món, el Desembre congelat, Yo te diré, i Déu vos salve Maria, i va acompanyar a la coral la pianista Margarita Roig. Finalment arribà l’actuació de la Coral Gabellina, i per aquest concert especial la directora Elionor Gómez-Quintero, va dir que els components de la coral amb motiu de celebrar el 20è aniversari havien decidit entrar cantant el seu Himne. El repertori elegit per la directora va ser el següent: Salve Monserratina, Nadales de sempre, Un noi hermos, i O sole mio. Van acompanyar a la coral les germanes Silvia i Mariona Rechac i Climent Crespo. Un gran concert de les quatre corals que tancaren cantant conjuntament Adeste Fideles.
Acabat el concert es va fer entrega d’uns punts de llibre fets de llatra artesanal a tots els cantaires participants, i uns obsequis pels directors i directores. Seguidament l’Ajuntament va convidar a tots els cantaires a un refresc que es va celebrar al saló d’actes de l’Ajuntament de Capdepera, on es projectaren imatges dels concerts fets durant els 20 anys de la Coral Gabellina.

Salutació Coral Gabellina
Concert de l’Esperança 2018 (15.12.2018)
20è aniversari de la Coral Gabellina

Bon vespre senyores i senyors. Benvinguts al Concert de l’Esperança que la Coral Gabellina celebra any rere any.
Enguany és molt especial. Complim 20 anys i ho hem de celebrar.
Començàrem el dia de l’Esperança de 1998, ja en el segle passat, amb moltes ganes, il·lusió i força. Avui les ganes hi són , la il·lusió també, però les forces ens comencen a mancar.
Durant aquests 20 anys hem anat perdent cantaires pel camí, alguns perquè ja no hi són i altres per diferents motius. Es per això que volem fer una crida a noves incorporacions, necessitam veus noves, ja diuen que el que canta el seu mal espanta.
Des del principi la nostra directora ha estat na Elionor Gómez. Ella és l’única que no ha perdut ni la il·lusió ni les forces. Es el nostre motor, la que ens fa tenir ganes de cantar. Es incombustible. Gràcies Elionor per la teva paciència.

Per celebrar aquest aniversari hem convidat no només la nostra coral germana de Sa Coma, sinó també dues corals amigues, la Coral Sol Naixent i la Coral de Sant Llorenç. Benvingudes i moltes gràcies per acceptar la nostra convidada.

Volem agrair al Consistori la seva presència i el seu suport, especialment al Sr. Batlle. Gràcies per tenir sempre obertes les portes del seu despatx per atendre les nostres demandes. Gràcies Rafel.
Gràcies al rector per deixar-nos fer el concert dins aquesta església tan nadalenca que enguany estrena decoració.
Gràcies a l’Obreria de l’Esperança per muntar el nostre sopar de companyonia. Mentre nosaltres cantam ells fan feina.
Gràcies a ses Madones de sa llata, a ses Maries, a na Catalina Rosselló i a Jaume Garau per la seva feina desinteressada perquè tots tenguem un record d’aquest concert.
Gràcies a na Maria i en Gori per fer possible que puguem veure les nostres vivències i records durant el sopar.
I a aquestes dues meravelloses i sempre disposades artistes de la música, Mariona i Silvia Reixach per acompanyar a aquests padrins amb el seu saber fer i per tenir sempre una rialla a la boca. Gràcies nines, sou un sol.

Per acabar, volem desitjar-vos una bona festa de l’Esperança, unes bones festes de Nadal i un feliç any nou.
Molts anys a tots!!

Antònia Garau Juan
Secretària de la Coral Gabellina
Capdepera, 15 de desembre de 2018


<a href=” width=”300″ height=”225″ class=”aligncenter size-medium wp-image-98317″ />

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada