Els nostres polítics opinen sobre… la torrentada

Després de la pausa causada per la torrentada i altres esdeveniments personals, he considerat que era hora de reiniciar les nostres preguntes mensuals als partits polítics.
I aquest pic la pregunta indefugible era la TORRENTADA. Volem saber què ha suposat, com s’ha gestionat o s’hauria d’haver gestionat, com s’hauria d’homenatjar els voluntaris, la manera de gestionar els diners recaptats i com s’haurien de repartir  … i tot el que volguessin afegir els diferents partits.

Al final només han respost ER i PI ja que l’equip de govern s’ha excusat perquè troben que ja han dit i informat d’aquest assumpte a bastament en altres articles o informacions, i, pel que fa al PP, na Manuela ha contactat directament amb mi per informar-me que no estava amb molts d’ànims després de la mort de seva mare (des d’aquí, per cert, li volem transmetre el nostre condol). Així que veiem què és el que opinen almanco ER i PI:
PI: ​Des del comitè local del Pi de Sant Llorenç pensam que a hores d’ara som totalment incapaços de fer una valoració realista del que es demana. És difícil valorar les conseqüències de la torrentada quan dos mesos i mig després encara ens passejam pel municipi i no deixam de veure carrers espenyats, pales en marxa, obrers que no paren, talls de circulació, etc. I no serà perquè no es dediquin recursos i personal a les tasques a realitzar. Tampoc pensam que és per la poca dedicació dels responsables, tècnics, polítics, etc.. sinó que  tot el contrari… Les conseqüències han estat tan grans que a hores d’ara encara és hora de fer feina junts, ajudar i ajudar sense posar traves però aportant les idees i iniciatives constructives per tal de millorar i avançar cap al somni de tornar veure el nostre municipi tal com era dia 8 d’octubre d’aquest mateix any.

ER: Tot i que no es pot jutjar a ningú de les actuacions dels primers dies, ja que tothom feia literalment el que podia, passat el temps hi ha fets que no s’expliquen, com són la desídia a l’hora de col·locar certes proteccions als carrers, que s’estan eternitzant. No pot ser que no es comencin a instal·lar les barreres del torrent (tant a Sant Llorenç com a Son Carrió o s’Illot) fins passats dos mesos de la torrentada.

Fins fa uns dies no s’han reposat les proteccions de la carretera de Sant Llorenç a Son Carrió. Al carrer de les brodadores encara no s’han reposat el fanals que s’emportà la torrentada i les seves bases resten a la vista (part elèctrica inclosa) o tapades amb un con de circulació… Tot això si parlam de la zona urbana, la zona rural, encara que pareixi mentida, encara està molt pitjor: el torrent a mig arreglar, sense proteccions a part de barreres mòbils, postenses i comptadors d’electricitat que foren esbucats per la torrentada encara romanen exactament igual que el primer dia… i així un llarg llistat.

Si passam al tema econòmic, com que més enllà de la transparència promesa a la precampanya tot és molt difús i opac, sembla que els que van més enrere de pagament són l’ajuntament i Madrid per aquest ordre. Pel que fa a Madrid, per venir a fer-se la foto amb un dia en tengueren prou, per prometre les inversions, una setmana, però pareix que després de les fotos i les portades als diaris s’han oblidat de Sant Llorenç. Tampoc s’entén que l’ajuntament no hagi repartit ja les ajudes, però com he dit abans en aquest cas tot és molt difús.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada