Els articles més llegits de l’any 2018

Aquest pic la llista dels articles més llegits de l’any passat es resumeix quasi en una sola paraula: torrentada. És normal que un succés tan extraordinari i, malauradament, tràgic hagi copat la llista dels articles més llegits. Excepte tres articles, la resta hi estan relacionats. 

A part, més de la meitat de la llista superen les 1000 visites, cosa poc habitual, i el primer i el segon, les 3000 i 2000, respectivament. Això dóna a entendre l’expandiment  del succés més enllà del nostre petit terme, amb lectors de tots els punts geogràfics del planeta.

Però comproveu-ho vosaltres mateixos (us en deix l’enllaç per si els voleu revisitar i recordar):

 1. Alerta! S’ha detectat una porta forçada a l’escola Mestre Guillem Galmés
  Guillem Pont  3358 visites. Curiosament aquesta notícia de la qual ens va informar el col·legi Mestre Guillem Galmés i que va editar Guillem Pont, ha estat el guanyador absolut. Aquí s’ajunta la torrentada mateixa i el succés de l’intent de robatori a l’escola de Sant Llorenç aprofitant el caos existent, una combinació que va dur moltes visites. Si a això hi afegim que va ser una informació exclusiva de Card.cat, ens dóna les raons del seu èxit.
 2. Les llàgrimes de Sant Llorenç Pau Quina 2662 visites. Sempre que un fa un article des del cor i des del sentiment, s’agraeix que tengui visites. Estic molt agraït per aquesta acollida d’un article en el qual, senzillament, pretenia amollar tot el fang que duia a dins.
 3. Nota de l’Ajuntament Guillem Pont 1378 visites. Aquesta nota informativa enviada des de l’Ajuntament i editada per Guillem Pont també va tenir molt bona acollida. Sobretot era informació per als voluntaris que venien, per la qual cosa podem deduir que molts varen triar aquest article de Csrd.cat per informar-se’n.
 4. Després de la torrentada Antònia Santandreu 1351 visites. Un dia que un servidor va anar a recollir la filla a l’escola, es va trobar amb la mestra Antònia Santandreu “de sa Central”, també damnificada, que li va proposar de publicar a la revista un conte que havia fet sobre la torrentada, però que no estava segura de la seva qualitat. Card.cat, com sempre obert a tothom, li va prosar d’enviar-lo i, quina sorpresa va ser la meva, que no és que fos un bon conte és que era un magnífic conte, digne de ser publicat a qualsevol banda. El temps ens ha donat la raó i mira-te’l aquí amb ni més ni manco que 1351 visites. Enhorabona Antònia! Un magnífic treball i molt bona teràpia!
 5. Minut a minut: els efectes de les inundacions Joan Tomàs Matamalas 1278 visites. Des de Barcelona, el nostre vicepresident coordinava, publicava i verificava totes les notícies de la torrentada que sortien durant la primera setmana caòtica. La resta d’editors no podíem fer quasi res, enfeinats com estàvem ajudant a una casa o a una altra, i en Joan Tomàs, ja que des de la Ciutat Comtal no podia ajudar físicament, ho feia amb aquesta magnífica labor informativa. Com podem comprovar pel número de lectors, la gent li va agrair. Bona feina vice!
 6. Antònia Mascaró Sansó, una pionera dels anys 70 a Cala Millor tanca la botiga per jubilació Magdalena Ordinas 1042 visites. La primera notícia que entra al top ten sense tenir relació amb la torrentada és aquesta de la nostra incansable informadora de sa Costa, Magdalena Ordinas. Una jubilació d’una botiga carismàtica i antiga de la zona en va ser la causa.
 7. La tragèdia vista des de l’ajuntament Pau Quina 1004 visites. Una entrevista a fons amb la vicepresidenta Antònia Bauzà “Fil” per saber de primera mà com va viure l’ajuntament la tragèdia de la torrentada. Una altra informació exclusiva de la revista que va tenir el seu bon èxit.
 8. Programa festes Cati Mari Vives 941 visites. Com cada any, i a pesar de la torrentada, s’ha ficat a la llista el programa de les sempre esperades festes de Sant Llorenç. Hem de dir que per poc no s’ha ficat també el de Son Carrió. I és que les festes són esperades i agraden.
 9. Herba de Sant Joan Aina Celdran 862 visites. La nostra antiga col·laboradora Aina Celdran continua ocupant un lloc amb el seu article de l’herba de Sant Joan. Si continua així acabarà sent un article de referència.
 10. Minut silenci i lectura Serafí Lliteras 832 visites. Acabam la llista amb un altre acte sobre la torrentada. En aquest cas un minut de silenci i la lectura del genial article-homenatge a Sant Llorenç a càrrec del periodista manacorí Toni Riera. Tot organitzat pels també brillants Granots i Sopes.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada