T/QO – Torrents i torrents

Torrentada. Qüestions obertes/10 – Torrents i torrents

Sol passar. Quan hom és afectat per alguna cosa es fixa més amb casos semblants. Si un te mal a un peu, sol veure més coixos, i si el mal és en un canell, veu braços enguixats.
No resulta, idò, estrany que ara mirem els torrents amb altres ulls.

Sense anar més lluny resulta curiosa l’amplada irregular del llit del torrent de ses Planes que en molts d’indrets no sobrepassa els quatre metres, i el mateix passa amb el de sa Blanquera,. encara més estret. Del Saragall no en podem parlar perquè, per no tenir, de moment ni te llit definit.

Però no tots els torrents són així. L’atzar em va portar a passar sobre un dels ponts del torrent de Sarrià en el seu pas pel Parc BIT. Res a veure amb els nostres.
Amb passes mal comptades, d’amplada fa uns 28 metres, als quals s’hi han d’afegir uns 6 metres  per banda de tombant. A més un carrer a una banda i els aparcaments a l’altra, tot abans d’arribar als edificis i encara més elevats que no el carrer. Tot en verd, amb arbres i herbes baixes.
Es a dir, des del centre del torrent als edificis, uns 25/30 m.

Certament hi ha torrents i torrents. Cada comunitat té els seus. I no tots han passat per la prova d’una torrentada com la nostra. L’objectiu del comerntari és simple, hi ha altres maneres possibles de conviure amb un torretnt a la vora.

4 comentaris a “T/QO – Torrents i torrents

  • Segurament també hi ha confrontació entre bens públics i privats. De fet el torrent actual de ses Planes és fonamentalment delimitat per parets.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: 0 (de 0 vots)
 1. Del Saragall no en podem parlar perquè, per no tenir, de moment ni te llit definit.
  Es veritat,pero la sortida (tapada avui en dia) és entre es Pou Vell i es Pes(Centre sanitari avui).Que pensen fer? Res….?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: -1 (de 1 vot)
  • Segurament les possibles accions de futur es troben en fase d’estudi. En tot cas, i atès que tothom te la seva opinió, segurament el més correcte seria seguir els criteris que, avui, aporta la ciència.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: +3 (de 3 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada