T/QO – Joc polític

Torrentada. Qüestions obertes/11 – Joc polític

Una vegada assumida la torrentada. Ara que ja sabem que, un dia o altra, tornarà a passar. I una vegada presa la decisió -si és que és pren- de treballar, com a comunitat, per mitigar els desastre d’una nova edició, apareix, si més no aparentment, la necessitat del joc polític.
Es fa referència a l’aparença, primer per reconegut desconeixement i també per la manca d’informació, clara i concisa, que ha resultat una variant del luctuós succés.

Pel que es va dir a la reunió de l’Espai 36, amb els responsables i tècnics de Recursos Hídrics, ara depenent de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern Balear, el llit del torrent, generalment delimitat per paret és de la seva propietat. Responsabilitat seva és, idò, la cura, atenció i neteja tant del llit del torrent, com dels cinc metres que, a cada banda, tenen, segons digueren de servitud.
Es dóna, però la circumstància de que els danys produïts pels torrents (en el nostre cas els tres que passen pel nucli urbà on s’unifiquen) són nostres.
Tant els danys físics nombrosos i en bona part compensats o en procés de compensació sinó també els morals. ¿Es podria, tal vegada, posar preu a la vida -tretze víctimes reconegudes i suposadament algunes més de rebot- i a l’angoixa, ensurt, tristesa… que s’ha patit?.

El torrent és seu i els danys són nostres és així que s’imposa el joc politic, el de la negociació i consens entre els representants de la propietat i els representants dels damnificats.
Es d’esperar que la propietat, el Govern, segurament al·legarà manca de pressupost i desviarà la responsabilitat cap  al Govern Central, però aquest ja no és el nostre problema. Es un altre joc polític.

I de la reflexió sorgeixen les preguntes. ¿D’on poden treure la força, els nostres representants, per poder negociar?. Qui porta les rendes sembla que és el Govern, ¿és dóna voluntat i desig de solucionar, o si més no, apaivagar els desastre d’una propera torrentada?. Més enllà del desig hi ha el treball, ¿s’està treballant un programa de recerca de solucions?. ¿Què s’ha fet fins ara i amb quina direcció?. ¿Tendran voluntat i capacitat els de Recursos Hídrics (Govern) d’estudiar -i si cal canviar- el tema dels ponts amb Carreteres (Consell)?

A hores d’ara hi ha silencis de difícil comprensió.

(Imatge de Google)

3 comentaris a “T/QO – Joc polític

 1. el llit del torrent, generalment delimitat per paret és de la seva propietat. Responsabilitat seva és, idò, la cura, atenció i neteja tant del llit del torrent, com dels cinc metres que, a cada banda, tenen, segons digueren de servitud.”
  Fins a la torrentada no ho era responsabilitat seva?Així mos va!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 2. Dita:
  “On hi hagi passat un riu, no us hi feu pas el niu”

  Ja ho sabien els vells
  No calia que els expliquessin periodes de retorn i de riscos.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +2 (de 2 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada