T/QO – Professionals, voluntaris…i altres

Torrentada. Qüestions obertes/14 – Professionals, voluntaris i generositat.

Segurament és condició humana. Tenim tendència a les simplificacions i a la generalització. Per això, a vegades, posam dins un mateix sac activitats i persones ben diferents. Es fa ver evident a l’hora de repartir agraïments, des de diverses instàncies, una vegada passat del tràngol de la torrentada.
Realment hi va haver una munió impressionant de gent de tot Mallorca que va comparèixer per donar una mà a les persones necessitades. Podríem posar nom a persones que varen deixar estacionats els seus compromisos laborals per fer-se presents, de la mateixa manera que d’altres regalaren temps del seu lleure. També empreses, botiguers i particulars que, amb generositat, varen oferir eines, materials, roba, mobles…en una llista que es faria interminable.
Certament no s’havia vist mai tal explosió de generositat.

Però també és ver que altres persones feien la seva feina. Persones que tenen un sou (a compte de les arques públiques) i una responsabilitat professional per fer les activitats que portaven a terme.
Mesclar conceptes sempre pot resultar injust.
Segurament tots, en el seu àmbit, varen fer un servei extraordinari però, per qüestió estricte d’equitat, cal aplicar el matís.

Altra qüestió és la mirada interna. El desastres de la torrentada, atès que tots sabem que tornarà passar, impliquen una decidida presa de decisions per part de les autoritats amb l’esperança que aquestes siguin plurals, generoses i compartides.
Llavors ve la pregunta clau: ¿Sabrem les persones llorencines, en clau interna, estar a l’altura de la generositat de la majoria dels voluntaris? Amb altres paraules i en un cas hipotètic, si volem ampliar la cuina ¿sabrem esperar l’aprovació de les noves normes subsidiàries?, o també, i si fos necessari, ¿acceptarem, de bon grat, la venda o expropiació d’una trinxa de terra per ampliar el torrent?

2 comentaris a “T/QO – Professionals, voluntaris…i altres

 1. tots sabem que tornarà passar,
  No h,i estic d’acord,De ploure tornarà a ploure,pero el desastre que fàsigue depèn de noltros i el porem fer minvar molt de nivell i de desgràcies.Si no es així som un fracàs

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
  • Totalment d’acord. Un dia o altre tornarà ploure molt a les muntanyes. Les conseqüències dependran de les decisions que ara es prenguin.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada