T/QO – Mirada pluridisciplinària

Torrentada. Qüestions obertes/15 – Mirada pluridisciplinària

Quan una persona , dissortadament, és afectada per una malaltia greu, habitualment es cerca el que en diuen “una segona opinió”. La mirada d’un altre professional especialista que confirma, o descarta, un primer diagnòstic.
I si la malaltia és complexa, habitualment és tractada per equips pluridisciplinaris, on els diversos especialistes cerquen un consens perquè la persona afectada pugui superar el tràngol que li ha tocat viure.
Resulta obvi que una torrentada com la nostra és un tema greu, molt greu i complex. Requereix mirada de falcó, oberta, multidisciplinària i des de la distància. 
L’Ajuntament ja ha enunciat la seva intenció de prendre mesures de cara a futur. En concret s’ha parlat de compra de terrenys i de canvi de les Normes Subsidiàries que regulen l’urbanisme en els nuclis urbans.
També s’ha enunciat que s’han demanat estudis a enginyers, arquitectes i geògraf.
Per començar, la veritat és que no està gens malament.
En tot cas i atenent, primer que tot és relacionat amb tot, i també l’evidència que la diversitat de les mirades d’un equip pluridisciplinari enriqueix la perspectiva i la presa de decisions que se’n pugui derivar….
¿Per què, de banda els encertats professionals assenyalats, no hi haurien d’intervenir historiadors que han estudiat com les comunitats s’enfronten als desastres naturals al llarg de la història?, ¿o els meteoròlegs que coneixen l’atmosfera i els seus fenòmens?, ¿o biòlegs i ecòlegs que puguin orientar sobre la interacció dels organismes amb el medi?, ¿o els psicòlegs que podran definir la petjada que deixar en l’ésser una experiència d’aquestes característiques?…¿Perquè no s’hi haurien d’encabir tots aquelles altres vessants del coneixement -científiques- que puguin fer aportacions vàlides i útils?  que superin les intuïcions que de forma individual tenen totes les persones.
Segurament els esdeveniments exigeixen tant una presa de decisions decidida i valenta com la cura i seguiment d’aquestes decisions. Quan més consens es doni, més és justificaran, no?

La proposta s’oposa frontalment al tradicional “quants més són més s’embullen” que solen argumentar les persones a qui els agrada fer prevaler els seus criteris.

(No ens ha arribat encara informació sobre les possibles decisions concretes i en clau de futur del Govern -Recursos Hídrics- ni del Consell -Carreteres-. El fet que es recontreixi el que ja hi havia -amb els resultats que tots coneixem- retalla les esperances de que es vulgui afrontar el problema.
D’altra banda, des d’Agricultura s’assenyalaren determinades ajudes parcials, però fins ara no han dit res.
Seria bo que quedàs quelcom fermat abans de les eleccions, no?)

2 comentaris a “T/QO – Mirada pluridisciplinària

  1. Em sembla perfecte que els tècnics facin propostes sobre com s’hauria de solucionar el problema, quant i més perquè s’ho miren des d’un punt de vista imparcial.
    El dubte és, però, si els polítics duran a terme aquestes propostes. Som del parer que alguna sí que la faran, sobretot les menys conflictives; però no crec que gosin envestir-les a totes.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: +2 (de 2 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada