Tigernut

Dia 16 de febrer, ales 19 hores, al Conservatori de Manacor, projecció de la pel·lícula TIGERNUT, LA PATRIA DE LAS MUJERES ÍNTEGRAS.

Documental  que destapa una suposada trama internacional de corrupció i abusos de companyies valencianes que espolien recursos a Àfrica en el sector de la xufla (“tigernut” en anglès), el nou súper-aliment de moda a tot el món occidental.

Tot comença quan un venedor ambulant d’orxata descobreix una presumpta i generalitzada estafa internacional en la comercialització de la xufla com *Superfood als EUA, el Japó, Itàlia, Alemanya i altres països europeus, i decideix emprendre un trepidant viatge a Àfrica per a investigar l’origen de la xufla d’un fosc entramat d’empreses que està guanyant milions de dòlars a València. Escandalitzat davant el que va esbrinant, un viatge que anava a durar una setmana es converteix en una “aventura” de 3.000 km a la recerca de respostes que destapen noves incògnites que han de ser resoltes. Pel camí va descobrint com milers de famílies víctimes lluiten per trobar una solució justa (després de 20 anys d’espoli sistemàtic de la seva terra) a través d’iniciatives com la cooperativa Mousso Faso, nascuda en Ouagadougu (Burkina Faso) a la fi de 2017.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.