Celebrat el concert d’intercanvi de la Banda Jove del Conservatori de Manacor i la Blai Band de Sant Boi de Llobregat

El dissabte dia 23 de febrer es va celebrar el Convent de Sant Vicenç Ferrer de Manacor, el primer concert d’intercanvi musical de la Banda Jove del conservatori de Manacor, amb la Blai Band de Sant Boi de Llobregat.
Va presentà el concert el director del conservatori Jaume Tomas, el quan va agrair la presència de la Blai Band i va expressar la seva satisfacció pel concert conjunt amb aquestes paraules, “Avui és un dia molt especial per a tots noltros, ja que és la primera vegada que organitzam un intercanvi de bandes joves. En aquest cas podem comptar amb la presència de la banda jove de Sant Boi, que ha vingut de Catalunya. La intenció d’aquesta trobada ha estat aprendre a tocar en conjunt i treballar diferents valors com el respecte, el silenci, la superació, i sobretot gaudir d’un dia de germanor amb els companys de fora. Tot això sempre acompanyats de la nostra passió que és la música.”
A més,el director del conservatori va fer una menció especial per a la professora del conservatori Maria Puigserver, que havia iniciat la feina d’aquest projecte d’intercanvi i per motius de salut no va poder assistir al concert.
Va obrir el concert la Banda Infantil del conservatori, els components són membres molt joves que fa poc temps han iniciat la seva formació amb l’instrument. Interpretaren El Rei Lleó i “in the Land of Milk and Honey”. Tot i la joventut dels components de la bandeta es mostraren ben decidits i no perderen de vista a la directora Margalida Calafell, aconseguint uns forts aplaudiments del públic assistent.
Seguidament va actuar la Blai Band de Sant Boi de Llobregat dirigida per Pere Bono. Interpretaren els temes, Fame de M.Gore, Disco Lives!, Mamma Mia de Abba, Bon Jove (Medley Rock), Queen in Concert, i Festa de The Pogues, fent una molt bona i animada actuació. Entre els components de la banda hi havia una antiga alumne de percussió de la professora Rosi Ballester, la felanitxera Maria Adrover, actual professora de percussió de l’escola de música de Sant Boi de Llobregat, i una de les promotores del intercanvi.
La Banda Jove, dirigida per Antònia Bassa, interpretaren els temes The Beatles in concert, i Zombies Party, els components de la banda es mostraren més concentrats que mai i va ser un repte i una bona experiència per ells l’intercanvi musical.
Durant el dissabte els components de les dues bandes havien compartint experiències, a més d’assajar per a l’actuació conjunta que tancà el concert.
Per a l’actuació conjunta els components de les dues bandes i directors portaven una samarreta negra amb la inscripció «Som de la Banda Jove Manacor».
El director de la banda convidada, Pere Bono, va dirigir a primera peça, Concerto d’Amore de Jacob de Haan, i Antònia Bassa, Pompeia de Hugo Chinesta, la directora va confiar el solo de trompa a la component de la Banda Jove, Maria Ferriol de 10 anys, que es va mostrar molt segura, i decidida, fent una molt bona actuació.
Acabat el concert nins del conservatori feren entrega d’uns rams de flors als directors, i la batlessa de Manacor, Catalina Riera, va felicitar a les bandes i va fer entrega d’un obsequi al president de la Blai Band de Sant Boi de Llobregat. El qual va correspondrà entregant un obsequi en record de l’intercanvi.
Enhorabona a tots els músics i directors, per a les seves actuacions i de manera especial pel concert conjunt que va resultar un èxit. Esperam, que tal i com volen els components de la Banda Jove, pugin tornar la visita el proper any.
Per acabar la crònica dir que aquest mes de febrer ha estat molt especial per a la Banda Jove de Manacor, ja que a més de l’esperat concert, la banda ha fet un vídeo amb la gravació de les obres POMPEYA de Hugo Chinesta, i ZOMBIES PARTY, que ha estat enviat per la seva directora, Antònia Bassa, al Certamen Internacional de bandes juvenils «Memorial Francisco Fort» (modalitat On-Line) de bandes joves de València.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.