20 anys de la biblioteca Salvador Galmés

Ja fa 20 anys…

Com passa el temps, sembla que era ahir, i ja han passat 20 anys que ens varem canviar d’edifici!!

Divendres 19 de març de l’any 1999, la biblioteca va estrenar nova ubicació,al centre del poble, a  la plaça nova. Es va inagurar un dia ben assoleat, amb la presència de les autoritats locals , d. Mateu puigròs, batle de sant llorenç, d. Bartomeu Mestre, regidor de cultura i demés regidors de la corporació, i de l’autoritat autonòmica d. Damià Pons, conseller de cultura del consell, ja que la biblioteca pertany des de que es va crear, a la xarxa de biblioteques del consell de mallorca, des de l’any 1985.

En aquell moment la cap d’àrea de cultura d. Maria Isabel Sancho, va tenir cura de l’organització i supervisió dels actes que es varen fer.

Començarem el matí amb una visita a les noves instal.lacions dels alumnes del ceip Mestre Guillem Galmés.

I el capvespre seguirem amb una gran festa per tota la gent del poble, primer un contacontes contes de paper amb migjorn teatre, i després música a càrrec de fets de so, i seguidament es va obsequiar als assistents amb un refresc.

Realment va ser un dia fantàstic, extreordinari, un bon sol va acompanyar tots els actes, i tot l’entorn es va omplir de gent de totes les edats.

Un poquet de història,després d’un temps de revisar, seleccionar, esporgar, encapsar i traslladar el material, des de ca ses monges, ho col.locarem i organitzarem  a les prestatgeries, ja estava a punt pels ususaris. El canvi d’ubicació es va fer amb la col.laboració de dos objectors de conciència, n’antoni nadal pascual i en joan melis pont, i amb l’ajuda de la brigada municipal, indispensanbles a l’hora de transportar tot el material.

Era un dia molt esperat, després de haver recorregut per altres edificis municipals, a la fi teniem un espai nou, diàfan, accessible, cèntric, acollidor, sense barreres arquitectòniques, mobiliari nou, ordinador pel públic, un servei gratuït i  obert a tota la població.

Durant molts anys, fins el 2016, era l’edifici municipal a on s’hi feien gaire bé quasi tots els actes culturals, conferències, concerts pedagògics, presentacions de llibres, xerrades, projecció de diapositives, pel.lícules, exposicions, tallers, visites escolars, etc a part de les activitats propies de la biblioteca.

També hi ha algunes curiossitats, a part dels serveis habituals, l’any 2001 començarem a fer el préstec interbibliotecari, el 2002 començarem a codificar tots els documents i penjar-los al catàleg de les illes balears, començarem amb un ordinador i actualment dispossam de 3 ordinadors pels usuaris, tenim accès a internet, conexió wi-fi, sala d’estudi, racó d’infants, sala lectura,etc.

Varem començar a publicar el llibret de novetats l’any 2000, i ara ja anam pel número 66, quasi res!!

En aquests anys han passat 191.146 usuaris, hem fet 134.190 préstecs personals, 6.176 préstecs interbibliotecaris.

Desitjam que la nostrala vostra biblioteca sigui present per molts d’anys dins la vida cultural del nostre poble.

Per molts d’anys!!!

Maria Isabel Pont Riera

Bibliotecària

3 comentaris a “20 anys de la biblioteca Salvador Galmés

  1. Enhorabona!!!. Per la feina il·lusió i enginy que implica poder gaudir, a nivell local, d’una biblioteca útil, i dinàmica!.
    Anys enrera, en els anys 70 del segle passat, era anhel i semblava un somni.
    Ara ja és arrelada realitat.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada