Imanol Muñoz de Bilbao guanyador del III Concurs Nacional d’Escoles de Cuina PROTUR XEF 2019 celebrat a sa Coma

Del passat divendres 15 al diumenge 17 de març, es va celebrar a Protur Biomar Gran Hotel & Spa de sa Coma, la III edició del Concurs Nacional d’Escoles de Cuina PROTUR XEF 2019. Aquesta nova edició ha complert totes les expectatives, consolidant-se com concurs gastronòmic de referència.

El director del concurs ha estat el xef Tomeu Caldenty, primer mallorquí guardonat amb una Estrella Michelin, i el mestre de cerimònies el cuiner Koldo Royo, que ha destacat pel seu gran sentit de l’humor i la complicitat amb els participants.

En aquesta edició hi participaren 18 concursants de 9 comunitats autònomes. La Gran Final Protur Xef es va celebrar el diumenge i els sis estudiants de cuina finalistes presentaren una recepta de lliure elecció, disposant d’una hora i mitja per elaborar cinc racions del mateix plat (racions completes, mateixa presentació i emplatat). L’entrada de cada concursant a cuines va ser cada 15 minuts i, un cop, a l’escenari 30 minuts per davant per acabar l’elaboració i presentació del plat.

Els guanyadors d’aquesta III edició de PROTUR XEF han recaigut en: – 1er. Classificat: Imanol Muñoz Mayo, del ULHI Oier Arranz de Bilbao amb el plat Ànec Apicius, Nap blanc, cafè i formatge Idiazábal. El guanyador, Imanol, és un jove advocat de 26 anys, que el seu temps lliure va decidir matricular-se a l’escola de cuina i el cuinar sa convertit amb una passió per a ell, a més, va impressionar el jurat amb la seva creació, inspirada en les receptes de Marc Gavi Apici, gastrònom romà del segle I, va ser la que va conquistar els jurats- 2n Classificat: Jonatan Alexander Lozano Baires, de l’EUHT St. Pol. Amb el plat Pobla de Lima. – 3er. Classificat: Alejandro Gil Fontán, del CIFP de Santiago de Compostel·la amb el plat Magret d’ànec i cireres.

El vencedor ha obtingut una dotació econòmica de 3.000 €, el 2n classificat 1.500 € i el 3r. Classificat 1.000 €. A més els tres vencedors han obtingut un contracte remunerat en pràctiques a la cadena hotelera PROTUR HOTELS, incloent l’allotjament. Els participants classificats en 4t, 5è i 6è lloc gaudiran d’una estada gratuïta per a dues persones en algun dels hotels de la cadena PROTUR HOTELS. Els criteris, a tenir en compte, per part dels membres del jurat per a l’elecció dels guanyadors han estat: el sabor i la condimentació, textures i coccions, presentació i emplatat, originalitat i creativitat, compliment de les normes higièniques de sanitat vigents i organització neteja a l’escenari.

La broma simpàtica en el lliurament de Trofeus la va posar en Tomeu Caldeny, que va dir al guanyador, Imanol Muñoz, que els mallorquins en guanyar un trofeu ho mosseguen, com fa Rafa Nadal. Imanol, va complir amb la tradició tal i com es veu a la fotografia. En aquesta III edició del Concurs Nacional d’Escoles de Cuina PROTUR XEF s’ha comptat amb un jurat de luxe format per: Tomeu Caldentey, president del jurat, Marc Fosh, Víctor García, Benet Vicenç, Rafel Perelló, Rafel Llofriu, Shen Qian Ye, Cati Pieras, Toni Tarragó, Marta Rosselló, Fernando P. Arellano, Silvia Anglada, Bernabé Caravotta, Macarena de Castro, Maria Solivellas, Andreu Genestra, Santi Taura, Joan J. Genestra, Álvaro Salazar, Joan Marc Garcias, Javier Gómez, membre de l’Associació de Sommeliers, Mónica Pieptanar, sommelier, Daniel Arias, sommelier, Antoni Tugores, historiador, Jan Edwars, periodista gastronòmica de Mallorca Sunshine Ràdio, Miguel A. Adrover, editor i periodista gastronòmic, David Nadal, director de continguts d’IB3, José L. Mateos, periodista gastronòmic d’Onda Cero Mallorca, Lola Colom, periodista de Ultima Hora i Martina Zender, periodista gastronòmica de Mallorca Zeintug.

El lliurement de premis celebrat el diumenge a les 15h, va posar el punt i final a un intents cap de setmana en que a més del concurs els nombrosos assistents han gaudit de demostracions, tallers, mercat gastronòmic conferencies etc., i sa Coma s’ha convertit en capital gastronòmica amb la presencia de grans cuiners de Balears.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada