Èxit de l’excursió a Binissalem de l’Associació de Veïnats de sa Coma

El passat dissabte dia 23 de març, l’Associació de Veïnats de sa Coma a petició dels socis, organitzaren la tercera excursió d’aquest any. En aquest ocasió el poble elegit va ser: Binissalem, on arribarem a les 10 del matí, allà ens esperava la guia local, Maria Coll, que ens va acompanyar durant tot el matí.
La primera visita guiada va ser a la magnífica església Nostra Senyora de Robines que presideix la plaça de Binissalem. D’estil barroc i datada del segle XVIII, destaquen la seva rosassa i els diferents retaules barrocs, així com la seva torre.El seu interior és un lloc meravellós i espectacular amb magnífiques escultures i quadres, dignes d’una catedral. La guia ens va anar explicant detalladament la seva història.
A la plaça de l’església, dues escultures celebren les dues activitats més importants de la vila: el treball de la pedra i l’elaboració del vi. Per cert, que l’escultura de la pagesa l’al·lota que va servir de model, va ser Joana Aina Villalonga, natural de Binissalem, component de l’Agrupació folkórica Tall de Vermadors fundada a Binissalem l’any 1927, i des de fa un anys veinada de sa Coma. Completarem el matí visitant l’Ajuntament, les Cases Melsiones, que estan molt ben conservades i decorades amb mobles antics i que estan habitades pels pares de la nostra guia, Maria Coll. Seguidament visitarem l’antiga tafona on portaven el reim.
Acabarem la visita a la bodega de vins Nadal, on per gentileza del batle Víctor Martí, varem esser convidats a un tast de vins i productes mallorquins. Elena Ribes, relacions publiques de la bodega ens va anar explicant l’elaboració dels vins i l’història familiar de la bodega que data de l’any 1932.
Acabada la visita a la bodega ens dirigirem al restaurant, La Vinya, on compartirem un animat dinar. Per acabar l’excursió que va ser tot un èxit de participació i organització visitarem un centre comercial.




Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.