Visita al Campament dels Presos del Parc Natural de Llevant

Visita al Campament dels Presos del Parc Natural de Llevant.

Aquest passat dissabte, acompanyats per en Jaume Morey visitàrem les runes del Campament del Presos, camp de concentració franquista creat per a la construcció d’un camí per accedir a la Talaia Moreia, on es volia instal·lar un canó.

Jaume Morey, autor de dos llibres sobre la Guerra Civil a Artà i un sobre el Campament dels Presos, ens ha fet una presentació del context històric plena de dades i imatges que ens han ajudat a situar-mos. La seva investigació del Campament dels Presos el dugué a entrevistar a alguns dels presos i soldats que hi passaren per conèixer la història de primera mà. També ens va contar els motius pels quals han quedat vestigis del seu pas per l’Alqueria Vella a diferència d’altres camps d’arreu d’Espanya, així com les dures condicions de vida i feina dels presos.

Després hem fet un recorregut a peu pel Parc per veure els diferents llocs on hi queden restes del pas dels presos: on vivien, on agafaven l’aigua per beure, el camí què feren, la ferreria on duien a arreglar les seves eines, …

Ha estat un matí molt interessant i emotiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.