L´Escola de Música i el CEIP s’Alzinar de Capdepera presenten els tres pistons

És d’admirar el treball que fan el músic Víctor Ferragut i l’especialista de música Maria Martí a l’Escola de Música i el Ceip s’Alzinar de Capdepera iniciant amb el programa “Els tres pistons” als nins i nines del poble dins el món de la música.
El passat dilluns dia 1 d’abril al CEIP S’Alzinar a la jornada de portes obertes que es celebrà es presentà a les famílies aquest projecte de música comunitària que té com a objectiu principal la transformació social i la dinamització cultural a través de la música, apropant la formació artística a tots aquells alumnes que per diferents factors no han tingut l’oportunitat.
Es tracta d’una iniciativa de l’Escola Municipal de Música de Capdepera que s’està desenvolupant al CEIP s’Alzinar en una sessió setmanal de música col·lectiva dins l’horari lectiu habitual dels alumnes de 3r de primària del centre, i que pretén treballar mitjançant els instruments de vent-metall la inclusió social potenciant una transformació emocional i educativa. La sessió va càrrec de l’especialista de l’Escola de Música, en Víctor Ferragut i de l’especialista de música de s’Alzinar, na Maria Martí, que a través de la trompeta i el bombardí volen assolir els objectius específics del programa. Un total de 40 alumnes són els participants d’aquesta iniciativa.
El fet de democratitzar l’accés a la pràctica artística, contribuint a la cohesió social del municipi treballant el desenvolupament de les competències emocionals i comunicatives de l’alumat per tal de desenvolupar-se personalment mitjançant l’empoderament del col·lectiu, són els principals objectius d’aquest projecte.
Els objectius anteriorment exposats haurien de desembocar en un increment de la confiança en l’alumnat, una major sensibilitat auditiva augmentant també la coordinació corporal així com el desenvolupament de la memòria i la concentració, fomentant sempre la constància i la disciplina. El fet de formar part d’un col·lectiu i desenvolupar un rol dins aquest col·lectiu implica treballar tots aquests aspectes.
L’Ajuntament de Capdepera i l’AMIPA del CEIP S’Alzinar han fet possible aquest projecte que té la mirada posada en el futur, amb una aposta més transversal que englobi tota l’activitat artística de l’escola. Enhorabona per aquesta iniciativa musical engrescadora per els nins i nines de Capdepera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.