Programa festes de Pasqua 2019

SALUTACIÓ DEL RECTOR.

En el món catòlic les festes i solemnitats no només tenen una significació religiosa, sinó que són molt necessàries per la salut i equilibri de la nostra ànima. Vos imaginau una vida absolutament monòtona on no hi hagués cap tipus de festivitat? Vos imaginau una vida sense diumenges ni Nadal ni festes patronals ni Sant Antoni? Necessitam rompre amb la monotonia i celebrar els dies senyalats del nostre calendari. A més a més, aquesta necessitat tan humana s’ha d’acomplir socialment, doncs l’home és per naturalesa «animal social» o «animal polític» (ζῷον πολῑτῐκόν), com ensenya Aristòtil.

Doncs bé, de totes les celebracions anuals, la Setmana Santa es manifesta com la setmana per antonomàsia que tots els cristians d’arreu del món celebram socialment com una gran família. El que commemoram en aquests dies sants que s’acosten no és res més que el bessó de la nostra fe: la passió, mort i resurrecció de Nostre Senyor Jesucrist. Feim memòria d’allò que dóna sentit a la nostra vida espiritual, doncs, com diu sant Pau: «si el Crist no hagués ressuscitat, seria en va la vostra fe» (1Co 15,17). Per aquesta raó, vos convit i anim que no descuideu els vostres deures amb Déu i l’Església, participant, del mode més fervorós i profund possible, dels actes litúrgics i processionals que es duran a terme en la nostra parròquia i en els carrers del nostre estimat poble. Que aquests dies siguin, per a tots, un motiu per estimar més a Jesús, contemplant la seva passió salvadora, recordant que nosaltres mateixos també hem de sebre portar la nostra pròpia creu per poder arribar al Cel, com ens senyala el poeta Mn. Jacint Verdaguer: «Jesucrist, la Passió vostra, / ajudeu-me-la a cantar; / mes morint per culpa nostra, / què faré sinó plorar? / Si plorant pujo al Calvari, / Vós al Cel em pujareu, / puix l’escala per pujar-hi / és l’escala de la Creu».<!

Vos desig a tots una bona Setmana Santa i una gojosa Pasqua de Resurrecció; que Déu vos beneeixi i vos guardi.

Mn. Jaume Mercant Simó

PROGRAMA D’ACTES

DISSABTE DEL RAM, 13 D’ABRIL

Dinar (Paella) de Germanor de Confraries a l’Escola Nova a les 13:00 h, obert a tothom i organitzat per la Comissió de Confraries. Venda de tiquets, Farmàcia Ca’n Justo.

Preu: 10 €. Nins fins a 12 anys 5 €

(Data màxima per inscriure’s: 11-4-2019).

Concert de Pasqua  de la Coral Llorencina a les 20:30 h a l’església.

DIUMENGE DEL RAM, 14 D’ABRIL 

Benedicció dels Rams i Eucaristia Solemne, a les 9:00 h a la plaça des Pou Vell.

L’església romandrà tancada fins el començament de l’Eucaristia Solemne.

Un cop feta la benedicció dels rams, anirem en processó pel c/Pou, Abeurador, Església i Plaça Nova, per celebrar l’Eucaristia Solemne a l’església. 

Concert de la Banda de Música de Sant Llorenç, a les 10:30 h. a l’església.

Dotze Sermons, a les 20:00 h a l’església.

DIMECRES SANT, 17 D’ ABRIL 

Missa Crismal a la Seu de Mallorca, a les 19:30 h.

(Aquest dia es suprimeix la missa a la parròquia).

DIJOUS SANT, 18 D’ABRIL

Celebració del Sant Sopar, a les 18:30 h, a l’església.

Processó, a les 22:00 h. Itinerari: Església, Abeurador, Pou, Sant Llorenç, Santa Maria de Bellver, Carrerillo, Basílica Son Paretó, plaça Jaume Santandreu, Major i plaça Nova.

Pregària davant la Casa Santa, quan finalitzi la processó.

DIVENDRES SANT, 19 D’ABRIL  

Casa Santa, a les 9:00 h. Oberta per pregar.

Celebració de la Passió del Senyor, a les 18:00 h a l’esglésiA.

Davallament a l’església i Processó, a les 21:30 h.

Processó, a les 22:00 h. Itinerari: Rector Pascual, Creu, Alegria, Nou Santa Maria de Bellver, Major i Plaça Nova.

DISSABTE SANT, 20 D’ABRIL 

Vetlla Pasqual, a les 21:00 h a l’església.

DIUMENGE DE PASQUA, 21 D’ABRIL 

Celebració de l’Encontre i Missa Solemne de Pasqua.

A les 8:45 h, Centurions.

A les 9:00 h, celebració de l’Encontre.

Quan finalitzi la cerimònia dels Centurions, la Mare de Déu sortirà en processó des de la rectoria cap als carrers: Rector Pascual, Nou i Santa Maria de Bellver, i el Sant Crist ho farà pel carrer Major, per tal de celebrar l’Encontre davant el Bar Olímpic. Acte seguit, anirem tots plegats  a  celebrar la Missa Solemne a l’església.

Pregam als nins i nines que acompanyin la Mare de Déu en Processó.

DIUMENGE DE L’ÀNGEL, 28 D’ABRIL 

Pancaritat a Son Vives.  Sortida a les 15:30 h des de l’església. Missa a les 16:30 h i berenar popular de “pa i taleca”.

RECOMANACIONS: Es prega als veïnats i comerciants dels carrers per allà on transcorren les processons, que col·laborin il·luminant les façanes, que els confrares participants, tinguin cura amb la seva vestimenta i calçat, i que, en acabar les processons, tots els confrares i assistents entrin a la parròquia i participin de les pregàries finals.

Organitza: Comisió de Confraríes i Parròquia

Col.labora: Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar

Tot seguit el programa de festes en format PDF ( per si el voleu descarregar al mòbil)

programa festes pasqua 2019

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.