Entrevista a la directora de l’Acadèmia Free Soul Dance Center de Porto Cristo, Núria Sánchez

El diumenge 31 de març, es va celebrar a Àvila la final Nacional del Campionant “Vive tu Sueño”, on competiren acadèmies de tot l’Estat. Les alumnes de ball urbà de l’Acadèmia Fre Soul Dance Center de Porto Cristo, Miriam Valls i Marta Almagro (Soulmate, i Wacky Souls) formant parella varen aconseguir un 1er premi i un 3er premi amb dues coreografies diferents una de hip hop, i l’altre de wacking&vogue.

L’Acadèmia Free Soul Dance Center de Porto Cristo, es va inaugurar el mes d’octubre del passat any, moltes de les alumnes són de sa Coma, i Cala Millor,la seva directora és Núria Sánchez Villena, que des de fa uns anys es dedica professionalment al món de la dansa.

Núria, enhorabona pels èxits de les teves alumnes. Abans de parlar dels premis aconseguits , m’agradaria saber la teva trajectòria personal en el món de la dansa. Quan vas començar a ballar?

Vaig començar a ballar amb 9 anys a sa Coma, allà una amiga de la família, na Maria Duran, començava a donar classes de dansa i vaig decidir provar-ho, però el que no pensava en aquell moment és que la dansa seria tan important a la meva vida.

Tens antecedents familiars en el món de la dansa?
No, sóc la primera persona a la meva família amb dedicació i devoció cap a la dansa.

Què és la dansa per a tu?
Aquesta és una pregunta un poc difícil de contestar, ja que m’hi podria passar pàgines i pàgines explicant que és per jo la dansa i no deixar-ho clar. Per jo la dansa s’ha convertit en una forma de vida, ja que a part de ser el meu hobbies, s’ha convertit en la meva feina, i de vegades estic massa dedins d’ella, ja que costa separar la feina del que t’agrada.

Els teus estudis han estat orientats cap al món de la dansa?

No tenc únicament titulacions orientades a la dansa, però si la major part dels meus estudis han estat orientats a l’educació. Jo sóc graduada en Educació Primària per la UIB amb menció en Educació Física, a més de cursar dos màsters, un en Nutrició aplicada als infants, i un altre de Pedagogia de la Dansa. A més d’aquests títols oficials, tinc diverses titulacions com el títol de monitora de hip hop per la Federació Balear de Ball Esportiu, títol de monitora de dansa aplicada a infantil i primària, títol de monitor de coreografia, entre altres cursos no tan orientats a la dansa. M’agrada anar formant-me, i més ara que el meu nom i la meva trajectòria són de gran importància per l’avanç de l’escola que he format.

On has treballat abans obrir la teva acadèmia?
He estat treballant a l’escola de dansa de sa Coma, anomenada UDance, dirigida per na Maria Duran. Allà vaig començar a ballar, fins que vaig tenir la gran oportunitat de fer-hi feina.
Parlem un poc de la teva trajectòria dins el món de l’ensenyança…
La meva trajectòria com a professora de ball començà fa 4 anys a UDance. Vaig començar a dur un parell de grups de competició, començant el primer any amb únicament dos grups i el darrer any amb 5 grups més 3 parelles de competició. Des del primer any varem començar a guanyar alguns campionats, però el darrer any va ser el millor, ja que a més de guanyar grans campionats com MOD, IBIZA FULL DANCE, entre altres, vàrem aconseguir guanyar al Campionat Nacional «Vive tu Sueño» i aconseguirem classificar-nos per la final europea que es fa al juliol d’aquest any.

UDance va tancar l’any passat i tu obrires la teva acadèmia. Has continuat amb les alumnes que ja ha tenies?
Sí, enguany hem començat la temporada de competicions amb les parelles però de gran manera, ja que aconseguirem dos premis. Ara la primera competició on participarà tota s’escola serà el dia 27 d’abril a la Gala Jove de Mallorca, seguint amb L’URBAN DISPLAY, el World Performer, el campionat autonòmic, mod i final europea a Roma, entre d’altres competicions.

Com decidires el nom de l’acadèmia?
La meva acadèmia es diu Free Soul Dance Center, ja que un dels meus grups de competició i amb un dels que més premis he aconseguit es deia souls i volia cercar un nom amb el qual ja em relacionessin. La vàrem obrir a l’octubre del passat any, i es troba a la rotonda principal de Porto Cristo venguent de Manacor.

Quants d’alumnes tens?
Estem molt contents amb el nombre d’alumnes, són uns 170 aproximadament de totes les edats, des de 3 anys, fins a mares dels mateixos alumnes. Impartim majoritàriament hip hop i danses urbanes, ja que és el que més ens demanen, però també impartim contemporani, sexy style entre d’altres…i cada vegada tenim més objectius per obrir altres modalitats com break dance o zumba.

I professors ?
A part de jo hi ha dues professores més, que varen ser grans alumnes meves i que sense elles res d’això hagués estat possible, les tinc amb jo incondicionalment i els hi agraeixo tot el que han fet per poder obrir aquesta escola i el treball que fan diàriament per l’avanç d’aquesta. Elles són na Miriam Valls i na Lucía Peregrina. Elles tenen els seus propis grups dins l’escola i m’ajuden amb alguns grups de competició. Tenen molt de mèrit, ja que compaginen la feina amb els estudis i ho estan duent molt bé.

Quina modalitat o estil de dansa urbana t’agrada més?
Realment m’agraden molts d’estils de ball, crec que no podria elegir dedicar-me únicament a un sol estil, sempre em faltaria alguna cosa. M’encara el contemporani perquè em puc sentir lliure ballant, però també m’agrada el hip hop i en tots els seus estils.
Ja amb la teva acadèmia has participat al Campionat Nacional “Vive tu Sueño” celebrat a Avila, aconseguireu un 1er i un 3er premi.

Enhorabona, com era el nivell. Ha estat difícil?

Gràcies, estem molt contentes amb aquest triomf, hi havia molt de nivell, eren 16 parelles i totes elles molt bones, eren les guanyadores de totes les finals autonòmiques així que imagineu el nivell. Vull donar l’enhorabona a tots els participants perquè feren un treball molt bo, però sobretot a les nostres nines perquè totes guanyadores o no feren una actuació impecable.

Parlam un poc del concurs quines alumnes presentares?
Únicament vàrem presentar les parelles de l’escola, ja que els grups ja varen quedar classificats l’any anterior. Varem presentar a la nostra mini parella (Lucía Ferrrera i África Sanchez), que encara que no fessin pòdium varen fer una actuació brillant, ja que competien en una categoria superior a la seva, ja què no vàrem arribar a temps de competir a la seva categoria, però encara així varen destacar…, i la nostra parella Miriam Valls i Marta Almagro, amb les que vàren presentar dues coreografies una de hip hop i l’altra de vogue y wacking aconseguint un primer i un tercer premi.
Miriam Valls i Marta Almagro

Enhorabona Núria, tens la darrera paraula.
Gràcies Magdalena. Vull donar les gràcies per ajudar-me a fer el meu somni possible a tota la meva família (els meus pares, les meves germanes, cunyats, etc.), al meu al·lot que sempre m’hi ha donat suport en tot, a ses meves dues nines (Miriam i Lucia), que gràcies a elles vaig tenir forces per començar aquesta etapa, i a tots els alumnes que han seguit, han confiat amb nosaltres i també als que hi han començat nous.

Lucía Ferrrera de sa Coma i África Sanchez de Son Servera

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada