Algunes curiositats de la nostra ment

La psicologia és una de les branques científiques al voltant de la qual encara hi giren moltes curiositats de la ment humana. Està probablement relacionat amb el fet que la psicologia és una ciència encara recent i ha evolucionat molt els últims anys. El seu propi objecte d’estudi pot resultar a vegades complicat de plantejar, però és tan senzill com això: la psicologia estudia la conducta de l’ésser humà i els processos mentals dels individus. A més, s’ha de tenir en compte que aquests aspectes estan, per suposat, en constant canvi i interrelació.

Per aquest motiu, gràcies a la psicologia s’han descobert moltes curiositats de la nostra ment i avui desitjo compartir amb vosaltres algunes d’elles.

 

La nostra ment cerca entreteniment en les històries avorrides

La nostra ment s’avorreix amb facilitat. Per tal de mantenir-se activa i entretinguda, ens juga alguna passada modificant històries monòtones millorant-les perquè siguin així més interessants i atractives.

Les fòbies: el trastorn amb més tipologies

Les fòbies, encara que es tracta de condicions complexes, conformen un dels trastorns mentals més divulgatius de la psicologia. I no és per res… Fins a dia d’avui, existeixen evidències de més de 400 tipus de fòbies. Entre elles, la que em resulta més paradoxal és la fobofòbia: la fòbia a tenir una fòbia.

Fer saber les nostres metes és contraproductiu

Quan compartim amb els altres les nostres metes, es redueix la probabilitat de realment complir-les. Explicar el que aconseguirem, encara que no ho haguem portat encara a terme, ens genera un reforç social immediat i es perd la motivació posterior de seguir esforçant-nos en aconseguir un objectiu. Per tant, et recomano que primer portis a terme la teva meta i després ho facis saber als altres per aconseguir aquest reforçador un cop l’objectiu estigui complert.

El país més depressiu d’Europa

Alemanya és el país amb més casos de depressió amb més de 4 milions de persones afectades, seguida d’Itàlia, amb més de 3 milions i França, amb prop de tres milions. En el quart lloc, trobem a Espanya amb més de dos milions.

Alicia al país de les meravelles

La psicologia és molt complexa i està plena de trastorns, condicions o síndromes curiosos. Com vos he comentat més amunt, la nostra ment és molt juganera, i un síndrome que sempre m’ha cridat l’atenció en aquest sentit és el que anomenem Alicia al país de les meravelles. Les persones que ho pateixen experimenten alteracions en l’espai-temps. És a dir, tot i estar vivint la mateixa realitat que nosaltres, algunes vegades un minut els hi pot sembla un dia sencer o la grandària d’un edifici resultar-los tan gran com una formiga.

El teu estil musical et delata

L’estil musical que més ens agrada conforma una demostració de la forma en què codifiquem la nostra realitat. En altres paraules, posa en evidència els filtres amb els què percebem el món i el nostre enteniment sobre les coses que succeeixen al nostre voltant. Per tant, gràcies a la teva música preferida podem ressaltar determinats trets de la teva personalitat.

La nostra ment és apassionant i aquestes són només algunes de les seves mil curiositats. Si t’intriga un tema relacionat amb la psicologia, no dubtis en contactar-me al 616 23 29 83 (telèfon o Whatsapp) o a perpina.psicologa@gmail.com ! Prendré nota de les teves suggerències per fer nous articles, amb la finalitat de resoldre dubtes i donar el meu punt de vista professional.

Mélanie Perpiñá del Campo
Psicòloga i terapeuta
Cita prèvia: 616 23 29 83

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada