Èxit del concert “Contrast” de la Banda de Música de Sant Llorenç i l’estrena a Mallorca de l’obra El Lutier de Venècia

El concert de la Banda de Música de Sant Llorenç des Cardassar, celebrat a l’Auditori Sa Màniga de Cala Millor el dissabte dia 27 d’abril, titulat «Contrast», sens dubte passarà a la història de la banda per ser el primer concert dirigit per Pere Siquier que combinà, música, teatre, i l’estrena a Mallorca de l’obra «El Lutier de Venècia», del genial compositor Salvador Sebastià, interpretada per una violoncel·lista excepcional, Xelo Sapiña.
Presentà el concert el director de la Banda de Música de Sant Llorenç, Tolo Mestre, donant la benvinguda als assistents al concert Contrast, on entre altres coses va dir: «Un concert on s’ajunten tres elements artístics, per una part la música duita a terme per a la nostra banda, per un altre la representació visual del que anirem sentint de la mà de S’Aula de Teatre de Portocolom i Felanitx, i una tercera part que és la genialitat concentrada sobretot en l’obra «El Lutier de Venècia», de Salvador Sebastià, que té com a violoncel solista a Xelo Sapiña»
Segons el director Pere Siquier, aquest concert ha estat possible gràcies a la col·laboració de Marta Obrador, professora de S’Aula de Teatre de Felanitx i Portocolom, que ha preparat als seus alumnes per actuar per primera vegada amb una banda de música, interpretant el que els músics tocaven i de manera especial, narrant l’obra El Lutier de Venècia: Aina Bennasar, i Maria del Mar Mas , sota la direcció de Marta Obrador, i muntatge visual de Cristina Brunet.
Va obrir el concert l’obra Aurora Awakes, de John Mackey, és una peça que és desplaça durant onze minuts d’un lloc de notable silenci a una explosió desenfrenada d’energia: de la foscor a la llum, del gris plàcid, als sorprenents arcs de color.
La segona obra que tocaren els músics de la banda i interpretaren els alumnes de s’Aula de Teatre va ser The Seal Lullaby de Eric Whitacre. Seguidament El bolero de Carmelo, del gran compositor Ferrer Ferran. I arribà l’estrena a Mallorca de l’esperada obra del compositor Salvador Sebastià, El Lutier de Venècia, i que va ser la primera vegada que el compositor va escoltar la seva obra des del pati de butaques. Mai havia cedit la batuta, per dirigir aquesta obra, i va recaure en Pere Siquier, que molt emocionat i agraït per l’honor, va dirigir a la banda. Aquesta és una obra molt especial, per a Xelo Sapiña, ja que va ser escrita per a ella pel seu home, i en va fer una fantàstica interpretació que va emocionà i posar en peu al nombrós públic assistent al concert.
Seguidament el director Pere Siquier va donar les gràcies als components de S’Aula de Teatre de Felanitx i Portocolom i a la directora Marta Obrador per l’esforç que va fer amb la preparació dels alumnes, i va dir que va ser un plaer dirigir-los i fer feina amb ells. A més va donar les gràcies els músics de la banda, de manera especial a Antònia Brunet per la seva ajuda amb l’organització, i a na Xelo, amb aquestes paraules: «Mai havia dirigit a una xelista ha estat un plaer i estàs convidada a tornar quan vulguis aquí tens uns amics i la teva banda».
Na Xelo, va donar les gràcies dient: «estic molt contenta d’estar aquí i vull agrair sobretot l’esforç que ha fet la banda, per tocar amb un instrument de corda, que en les bandes normalment es usual, però aquí encare no hi havia hagut l’ocasió. Estic molt agraïda el haver sigut jo. Moltes gràcies».Pel que fa al director Salvador Sebastià, en Pere li va dir: «Ha estat un plaer tornar estar junts aquesta setmana, ja que havia estat tres anys treballant amb ell, fent música, i estar novament junts era tot un honor, ja que havia continuat aprenent».
El compositor Salvador Sebastià va agrair les paraules del director, va felicitar a la banda, al grup de teatre, i també a na Xelo, a tots ells els va donar les gràcies, i entre d’altres coses digué: «La veritat és que en el silenci de l’estudi, a casa, compons, imagines una música. Però tot això no serveis de res sinó hi ha un receptor com vostès, tot el públic. Tots quan parlem de música sabem el que és música, però sinó existís la música i de sobta aparegués en aquesta sala escoltaríem com un punts de gravació, que ens fan viatjar amb la sensibilitat que ens donà l’oïda, tot això és gràcies a l’art que fan aquestes persones. Vostès s’imaginen aquest art sonor si fora pintat i dibuixat tendríem una acadèmia d’art brutal. Aquesta acadèmia la tenen vostès a aquesta meravellosa banda amateur, on a més de la música es cultiva l’amistat, i la veritat és que aquesta setmana m’he sentit molt ben acompanyat i molt emocionat d’haver estat aquí amb tots vostès. És una meravella veure distintes generacions treballant. Vaig veure el company i músic major del bombo, amb la passió que contava els compassos per entrar en el moment just. Hi ha un director Jorsen, que diu a la gent, que els compassos d’espera no serveixen per descansar, sinó per preparar l’estacat per allò que ha de vindre. Hem d’agrair a tots els qui treballen a les bandes, a les institucions i al públic que les recolza, tot això fa que hi hagi més directors com en Pere, que comprenen el que està passant en el món de les bandes. La transversalitat de mesclar música i dansa, música i lírica, música i pintura, música i teatre. L’art en directe el tenim que consumir, avui a l’era digital, on tot es deshumanitza, jo dono un fort aplaudiment a tota aquesta gent que fa tot això possible. Moltíssimes gràcies».
El batle Mateu Puigrós i la regidora de Cultura Dolors Sánchez, feren entrega d’un obsequi al matrimoni per a la seva col·laboració, i felicitaren a tots els components de la banda i al grup de teatre per a la seva actuació.
Seguidament, el director de la Banda de Música de Sant Llorenç, va cedir la batuta al compositor i director Salvador Sebastià, per tancar el concert, i va dirigir la popular adaptació de Pau Casals del «Cant dels Ocells» per a violoncel, que va tocar de manera magistral i impressionant Xelo Sapiña, emocionant al nombrós públic assistent, que posat en peu varem aplaudir una versió única i especial del Cant dels Ocells, que va escenificar S’Aula de Teatre de Felanitx i Portocolom.
Enhorabona a tots els que han fet possible aquest meravellós concert que titularen «Contrast», sens dubte passarà a la història de la banda.



Foto: Biel Bennasar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.