“Un DJ és una persona capaç de controlar el teu cos mitjançant sa música”

Jaume Ballester és un dels joves llorencins que s’ha incorporat en aquesta música moderna dels DJ que a poc a poc va agafant més lloc a l’illa. Per qui no en sàpiga res d’aquest estil de música en Jaume ens en dirà dues paraules a la següent entrevista que li hem preparat:

1. No creus que la cultura del DJ encara no s’ha instal·lat al poble? A les Festes sempre són els que tanquen els concerts  i poc més. 

Crec que a poc a poc s’està canviant la dinàmica. De cada vegada més es compta amb els DJs locals ( Es Moixot, DJ Fran2, DJ Nott…) per animar ses festes d’aquí. Des d’aquí moll una proposta d’unió  amb tots els DJs locals per organitzar un horabaixa conjunt per ses festes patronals.

2.Exactament què és un DJ?

Sa meva definició seria: persona capaç de controlar el teu cos mitjançant sa música.

3. Tots sou iguals o també se poden diferenciar segons el seu estil?

Un DJ es sol caracteritzar pel seu estil musical i, evidentment, es diferencien per l’estil de música.

4. Tu ets més bé comercial (poses i vaires un poc grans èxits); alternatiu (“pinxes” música més desconeguda) o original (crees sons nous quasi irreconeixibles)?

Depèn del lloc i l’ambient. Jo m’adapt al públic que tenc davant per oferir una música o una altra.

5. Des de quan t’interessa aquest tema i com te ficares en aquest món?

Sempre he contat que el meu contacte en  aquest mon va ser amb el DJ SCV (Coveti). Després vaig tenir sa sort de poder regentar un PUB a Manacor i allà es on vaig començar a progressar.

6. Què necessites exactament per ser un DJ?

Bàsicament tenir els coneixements bàsics per saber com funciona tot l’equip de so, tenir ganes de fer feina i entendre que s’han de sacrificar moltes hores lliures en les quals estaries gaudint amb els teus amics.

7. I la solfa fa falta?

És clar, un DJ ha de transmetre ganes de festa i diversió. És l’encarregat de fer-te moure el cos i és el primer que ha de donar exemple.

8. T’hi dediques la vida, és un bon complement o és un simple hobbie?

Ho consider una feina. Encara que entre setmana ho compagín amb l’empresa familiar.

9. On i quan sols “pinxar”?

Cada setmana solc tenir esdeveniments pels pobles de la comarca de Llevant. I a partir de dia 04 de maig, faré la temporada turística a la discoteca PHYSICAL DISCO de Cala Rajada com a DJ RESIDENT

10. Quin és el lloc més emblemàtic on hagis fet una sessió? 

Com emblema cultural me qued amb sa plaça de s’ajuntament de Sant Llorenç per les festes patronals. I com a discoteca; Physical disco.

11. L’Ajuntament, així com du concerts d’altres estils, podria fer alguna cosa més per impulsar els DJs o hi estàs conforme?

Sempre que he parlat amb la regidora de Festes ha estat oberta a coses noves, sense anar més enfora aquests darrers anys mos han donat moltes facilitats per organitzar trulls. Tot seria reunir-se amb ells i estic segur que arribaríem a un acord.

12. Al poble a part de tu, quins altres DJs hi ha?

Actualment hi ha en DJ FRAN2, ES MOIXOT i ara fa poc que han començat dos amics meus: DJ NOTT. Tampoc me vull oblidar dels que hi ha hagut com pugin ser en DJ SCV, DJ MIGOLLO i en DJ SABROSON.

13. N’hi ha que diuen que avui en dia amb l’Spotiffy ja no fan falta els Djs? Què els diries?  

És una opinió tan valida com totes les altres. Però trob que un DJ que mescla les cançons, que et sorprèn amb canvis bruscs de cançons i te fa botar, no ho aconsegueix una playlist de spotiffy.

14. Vols afegir res més? 

Una frase amb la qual sempre m’he sentit identificat: “Que la música suene mas fuerte que todos tus problemas”

.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.