Músics i corals reten un homenatge pòstum a Cati Garí Monserrat al Convent de Felanitx

El proper diumenge dia 12 de maig a les 18 hores, al Convent de Sant Agustí de Felanitx, dins el marc de la 43 Setmana de la Música Felanitx 2019, es retrà un homenatge a la memòria de Cati Garí Monserrat, que va morir el dia 12 de juny de l’any 2018 a l’Hospital de Manacor.
La seva mort va ser molt sentida, en primer lloc, sens dubte pels seus pares Tomeu i Margalida, germans Pedro i Joan, i per la resta de familiars i amics. Però també va ser una pèrdua molt important per a la Banda de Música de Felanitx, coral Ars Antiqua, cor 440 Aula Musical, cor de Cambra del Conservatori de Felanitx, i la Coral de Felanitx, entitats musicals totes elles, en què va estar integrada na Cati, com a component de la banda, i com a professora i col·laboradora de la resta d’entitats.
Na Cati era un persona molt molt estimada pels nombrosos amics, alumnes, i companys que va fer al llarg de la seva vida. Aquests companys i amics han volgut reunir-se i retre un especial homenatge a la seva memòria, de la millor manera que saben fer els músics, amb un concert conjunt de la Banda de Música de Felanitx i totes les entitats i escoles que tant va estimar na Cati.
Vaig conèixer na Cati fa bastants d’anys, era una persona entranyable, que no volia protagonisme a l’hora d’acabar un concert, cedia tot el protagonisme als seus alumnes i em costava molt fer-li una foto davant dels alumnes de la coral de 440 Aula Musical; de seguida es posava al costat. En canvi amb els seus companys sempre es mostrà satisfeta.
Avui els portaveus dels companys que formaren part del món de la música que tant estimà, ens conten els seus records”.
440 Aula Musical de Cala Millor i Manacor
Antònia Bassa

«Na Cati, al·lots molt feinera, ja de ben joveneta començà a fer feina dins el món de la docència. Començà a fer classes de saxòfon a diferents escoles de música de la comarca de Manacor. Fou a l’escola Municipal de Música de Son Servera que va conèixer a na Rosa Carbonell , i un grapat de professors amb els quals visqueren junts diferents aventures musicals.
Ara fa cinc anys, part d’aquest equip docent al capdavant amb na Rosa, decidiren engrescar-se amb un nou projecte on l’educació mitjançant la música i l’aprenentatge dels diferents valors com el compromís, la constància, l’estudi, la cohesió de grup…. són l’eix i el fil conductor. Crearen l’Acadèmia Aula Musical 440 de Cala Millor i Manacor.
Na Cati juntament amb na Rosa, es convertí en un dels pilars per estirar la cosa cap endavant. El seu esperit engrescador, treballador i rialler… fou imprescindible per consolidar una línia de treball que fa que els alumnes , com la gent externa pugui gaudir de la musica de la millor manera possible.
Només ens queda continuar amb les petjades que va marcar la nostra estimada Cati, i enviar-li una forta abraçada, ja que sempre la portarem dins el nostre cor».

Ars Antiqua Manacor
Ferran Hernández Riera

«Ars Antiqua, és un cor de Cambra amb més de vint anys de trajectòria però a part d’això també és una família de gent molt diversa que gaudim fent música i d’estar junts. Na Cati, amb el seu bon caràcter, el seu gran talent i la seva rialla era un membre estimadíssim per tots noltros i la seva pèrdua va ser devastadora. Ella sempre serà present en tots i cada un dels nostres concerts i altres actuacions que hem fet i farem des d’aleshores. La seva rialla, empenta i la manera tan positiva de veure les coses ens ajuda a tirar endavant i a ser millors. Des d’allà on siguis, Cati, t’estimam i t’enyoram».

Conservatori de Felanitx
Joan Oliver Vicens

«Catalina Garí Monserrat, s’incorporà a l’Escola de Música de Felanitx a l’any 2005, com a professora de saxòfon, posteriorment també es va fer càrrec de l’ensenyament dels alumnes de sensibilització i iniciació musical, assignatures adreçades als alumnes més petits entre els 3 i els 7 anys.
Al mateix temps, també tenia cura de la direcció de la Bandeta Jove, formada pels alumnes d’Ensenyaments Elementals.
La seva bona disposició feu que de cada vegada més se involucràs en totes les activitats que desenvolupava el centre, entrant a formar part de l’equip directiu del mateix.
Amb la creació del Conservatori Professional de Música de Felanitx a l’any 2013 passà a ocupar el càrrec de cap d’estudis del Conservatori.
També era membre del Patronat per a l’Ensenyament de la Música i la Dansa de Felanitx, entitat que gestiona tan l’Escola de Música i Dansa com el Conservatori de Felanitx.
En els darrers anys, formà i dirigí el Cor de Cambra del Conservatori de Felanitx, i el cor d’adults del centre, pel qual tenia una especial il·lusió i dedicació».

Banda de Música de Felanitx
Anònim, ( ex alumne de na Cati i component de la banda)
«Me’n record de la primera vegada que entrares a classe, sa teva llibreta on ho apuntaves tot, «has tocat gens aquesta setmana?, classes col·lectives, provar saxos del magatzem antic, preparar papers per sa banda, tenir classe abans que sa banda tingues assaig, entrar a sa banda, anar de rua, preparar fresses, preparar concerts de final de curs, acompanyar-te aquí i allà, viatges a Palma, classes a ca teva de metrònom i afinador, fer-te enfadar, fer-te contenta, que mai me deixessis estar conforme, que estudiés més, que me deixessis tocar s’obra que en Derek t’havia fet a tu, que projectés, anar a assajos d’orquestra, passar a n’és tenor, seure devora tu, que sempre te trobés a s’assaig amb una rialla, viatges amb sa banda, concerts i assajos…
Record moltes coses i les record amb molta estima, som molts es que hem començat a caminar dins es món de sa música gràcies a tu i això no s’oblida mai. Tu vas ser sa persona que va fer que tots hi seguim connectats d’una manera o altra. Has estat part d’aquesta família nostra que es diu Banda de Música de Felanitx, durant molts d’anys i quan una família perd un membre costa molt fer-se’n s’idea. Has estat sa nostra mestra, companya i amiga i valoram molt tot el que vam aprendre de tu i formarà sempre part de tots nosaltres. Ho recordam tot, i ho recordarem sempre, Moltes Gràcies per tot Cati».

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada