Sant Llorenç ja disposa dels tres estudis bàsics per a protegir el municipi davant catàstrofes naturals

Aquest dijous matí s’ha entrat al registre el darrer d’aquests documents que compleix amb el compromís de l’equip de Govern de deixar el camí obert al nou Ajuntament.

Solucions per evitar una altra catàstrofe, conèixer els punts negres que provocaren la torrentada del 9 d’octubre i una modificació puntual de les normes actuals són els punts claus dels tres documents que ja han entrat al registre de l’Ajuntament de Sant Llorenç. Uns documents els quals es va comprometre a tenir llestos abans del final de legislatura l’actual equip de Govern i que són el camí a seguir per a prevenir i reduir al màxim els danys d’una altra potencial catàstrofe natural.

Així, l’Ajuntament ja disposa, primer d’un informe avançat amb la modificació puntual de les normes subsidiàries. Aquest estudi recull les mesures urbanístiques en els àmbits afectats per tal garantir la seguretat de les persones i els béns i marca la nova línia urbanística del municipi.

En segon lloc, l’estudi fet per experts de la Universitat de les Illes Balears, encapçalats pel geògraf Miquel Grimalt, detalla els punts conflictius que empitjoraren els efectes de la torrentada de l’any passat al municipi i  on ja s’han començat actuacions per part de l’Ajuntament que es completaran a curt termini.

Finalment, el tercer document per a aquesta funció preventiva és el que el col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports dirigit pel Doctor Daniel Aguiló, han realitzat a petició de l’Ajuntament per tal d’aportar solucions i enginyar les actuacions que s’han de demanar a altres administracions així com Consell i Govern, ja que afecten espais de la seva competència com ponts o carreteres.

Amb l’entrada d’aquests estudis Sant Llorenç té al seu abast més recursos per a evitar possibles incidències en el futur. «Volíem tenir aquests estudis abans d’acabar la legislatura, ja que creim que és un tema prou important per a no deixar de fer-hi feina. Així donem el camí fet a possibles nous governs i garantim la seguretat del nostre poble, que és, sense dubte, la prioritat de tots»; ha sentenciat Mateu Puigròs, batle de Sant Llorenç.

5 comentaris a “Sant Llorenç ja disposa dels tres estudis bàsics per a protegir el municipi davant catàstrofes naturals

 1. Crec que nomes s’han equivocat en la gramatica de la redacció de sa noticia, diguent “el col.legi d’enginyers i camins…..” en vers de “l’enginyer de camins i ports….” Prova d’això, vos pas link que no m’ha duit ni 5 minuts de cercar, on casualment, hi ha imathñges de inundabilitat de Sant Llorenç a la zona del pont del desviament. Saludos. Abans de criticar, comprobar minimament.
  https://danielaguilo.com/estudios-inundabilidad/analisis-inundabilidad-obra-paso-mallorca/

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: -2 (de 2 vots)
  • L’únic que li demana el Col·legi d’Enginyers és que en facin una rectificació, res més. No costa gaire.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: +1 (de 1 vot)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada