Algunes reflexions (tècniques) sobre les eleccions

El fet de la coincidència de quatre procediments electorals va crear alguns problemes que, de cara a un futur, en principi no està previst que tornin coincidir les quatre convocatòries fins d’aquí a vint anys, s’haurien de resoldre.

La solució d’alguns dels problemes detectats està en mans de l’Ajuntament i els altres, la majoria, en mans de la Junta Electoral.

El problema més greu es planteja al local de votació a sa Coma. És inacceptable l’amuntegament, la manca d’espai, de privacitat, que es dóna al local emprat per a votar a sa Coma.

Si no hi hagués cap altre indret de titularitat municipal o de la Comunitat Autònoma ens hauríem de conformar, però a sa Coma hi ha un centre escolar i un espai cultural, l’Auditori, que es podrien emprar com a lloc de votació.De cara a les properes eleccions, l’Ajuntament ha de posar a disposició de la Junta Electoral tots els locals disponible per evitar aquest problema.

El segon problema que detectàrem deriva de la manca de privacitat a l’hora de votar. Les cabines no estan preparades per acollir el número de candidatures que es presentaven al Parlament europeu, l’Ajuntament, el Parlament de les Illes Balears i el Consell de Mallorca. No hi ha espai per encabir-les totes. Per altra part la infraestructura d’aquests espais estava pensada per acollir paperetes de petit tamany. Quan la llargària de les paperetes sobrepassa la de l’espai que les ha d’encabir, es dobleguen i no permeten veure els noms de les candidatures. Aquesta és una qüestió que ha de resoldre la Junta Electoral.

El tercer problema que volem comentar és el fet que els sobres i les paperetes del Consell de Mallorca i del parlament europeu fossin d’una tonalitat semblant. Aquest fet provocà equivocacions entre els electors, sobretot si tenim present que el sobre al Parlament europeu no indicava, de cap manera, que estàs destinat a aquestes eleccions. També és la Junta electoral que, si es repeteix el cas, ha de prendre mesures per facilitar el vot.

2 comentaris a “Algunes reflexions (tècniques) sobre les eleccions

 1. Cert, la manca de privacitat va ser una demanda constant de la gent que votava. Tampoc el fet d’haver de fer les trobades preelectorals a un aparcament no és gaire normal.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 1 vot)
 2. Jo vot a Sant Llorenç i …de privacitat cap ni una.
  Els apoderats ni s’en adonaren que hi havia candidatures (que se votaren) amb papeletes a llocs marginals, que per probabilitat era així de forma intencionada.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 1 vot)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada